Pozor: Na te stvari morate biti pozorni, preden rezervirate AirBnb

AirBnb je izjemno priročna spletna platforma za rezervacije nočitev, a bodite pozorni na njene pasti.

Nočitev, ki ste jo rezervirali preko spletne strani AirBnb, lahko polepša vaše počitnice. Lahko pa jih tudi popolnoma pokvari. Rezervacija sobe ali stanovanja, katerega lastnik je zasebnik, je lahko odlična izkušnja, lahko pa vas pusti celo na cedilu.

Kakorkoli že, AirBnb je v večini primerov odlična rešitev za ugodno nočitev, preden pa karkoli rezervirate, sledite spodnjim nasvetom.

Preberite odzive

O ogledanem stanovanju boste največ izvedeli tako, da preberete sekcijo z odzivi uporabnikov, ki so tam že bili. Če so komentarji negativni, se lokaciji izognite.

Stanovanje ali soba?

AirBnb nudi možnost najema celotnih hiš in stanovanj, pa tudi sob. Velikokrat se lahko zgodi, da kdo oddaja sobo v svoji lastni hiši in tako si morate kopalnico, dnevno sobo in kuhinjo deliti z gostiteljem. Če si tega ne želite, bodite prepričani, da ste odkljukali celotno stanovanje in ne le sobe.

Poučite se o pravicah in dolžnostih

AirBnb je v različnih državah različno reguliran. Preverite, kakšne so vaše pravice in dolžnosti, priporočamo pa tudi, da preverite, kakšne so vaše možnosti, če lokacija na mestu ne bo takšna, kot so vam jo obljubili.

Preverite razpoložljive pripomočke

Vsako stanovanje ima spodaj naštete pripomočke, ki so vam na voljo med vašim bivanjem. Preverite, kaj potrebujete in kaj vam pripada.

Locirajte okolico

AirBnb ne izda naslova stanovanja vse dokler ga ne rezervirate. Zato bodite pozorni, da ne boste rezervirali preveč oddaljenega stanovanja ali pa, da se to ne bo nahajalo v čudni soseski. V komentarjih preverite, kaj si dosedanji uporabniki mislijo o lokaciji.

Naj vas fotografije ne zavedejo

Airbnb-ja nikoli ne rezervirajte le na podlagi fotografij. Slika sicer pove več kot tisoč besed, a v tem primeru, vas lahko fotoshop, filtri in drugi pripomočki povlečejo za nos. Raje se obrnite na komentarje uporabnikov.

Foto: Unsplash

Preberite še:

Kaja Vozelj Srčnik na Dunaju: “Tu od plač človek normalno živi, ne pa se iz dneva v dan trese in sprašuje, če bo imel dovolj za preživetje.”

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.