TO so najbolj EKSOTIČNE destinacije za potovanja v 2022

Po dveh letih okrnjenih potovanj, je morda čas, da si za naslednjo destinacijo izberete nekaj eksotičnega. Nekje na toplem, s polno življenja in nenavadnosti. 2022 je leto za odkrivanje novih svetov. TO je naš izbor:

Madagaskar

Jugovzhodno od obale Afrike leži Madagaskar, četrti največji otok na svetu. Poznan je predvsem po svojih redkih živalskih vrstah in drevesih baobab, a to še zdaleč ni vse, kar ta otok ponuja eksotičnega. Madagaskar vas bo navdušil s svojo raznoliko pokrajino in očarljivo kulturo. Od belih peščenih plaž do gostih tropskih gozdov, bo raziskovanje tega otoka kot raziskovanje drugega sveta. Madagaskar zagotovo spada med najbolj eksotične destinacije 2022, ki jih je vredno obiskati.

Tayrona, Kolumbija

Tayrona, zaščiten nacionalni park, je neokrnjen biser na Karibski obale Kolumbije. Le malo krajev na svetu te pusti tako zelo brez besed kot ta. Neskončne plaže z zlatim peskom in gost zelen deževni gozd, kjer prebivajo eksotične živalske vrte, bosta izpolnila vse vaše sanje. Za piko na i pa vas bo navdušilo potapljanje v Karibskem morju.

Jezero Atitlan, Gvatemala

Jezero Atitlan je bil nominiran za eno od sedmih čudes sveta. To visokogrosko jezero v Gvatemali je v resnici rezultat velikega vulkanskega izbruha. Nastal je pred več tisoč leti in je najgloblje jezro v srednji Ameriki. Okoli jezera stojijo očarljive vasice, kjer boste lahko prišli v stik z avtentično gvatemalaško kulturo. To je raj na zemlji in dobro izhodišče za spoznavanje s kulturo Majev. Odsev sončnega vzhoda v svetlo modrem jezeru bo nekaj, česar ne boste nikoli pozabili.

Velikonočni otoki, Čile

Velikonočni otoki že desetletja privabljajo turiste s skrivnostnimi kipi Moai. Ta majhen in odročen otok je zagotovo ena najbolj eksotičnih destinacij, kar jih lahko obiščete. Divjina tega vulkanskega otoka in njegovih 900 kipov obljubljata dogodivščino, ki bo ostala v spominu celo življenje.

Azorski otoki, Portugalska

Dežela večne pomladi, kjer vulkanska prst nudi popolno podlago za pisano cvetje, je pravi raj na zemlji. Azorske otoke sestavlja 9 vulkanskih otokov, ki jih, zaradi bujne narave in močnih kontrastov, imenujejo tudi “rajski vrt”. Tu boste lahko uživali v opazovanju ptic na nebu in kitov v vodi, splezali v višine in se potapljali v globine. Poleg vsega so Azori ena najbolj ekoloških destinacij, kar se turizma tiče.

 

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: INTERVJU z najbolj priljubljeno učiteljico slovenščine ta hip: “Hedonizem mi nikoli ni bil ravno blizu.”

eksotične destinacije

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.