Doživi Atene z namigi lokalcev

Kje bi lahko bolje začutili zgodovino, kulturo in moderen ritem življenja kot v živahni prestolnici Grčije? Atene so mesto, kjer sobivajo antika in modernizem, uporništvo in eleganca, prav vsa ta nasprotja pa delajo Atene tako vabljive. Ikonični zgodovinski spomeniki skupaj z najbolj sodobnimi muzeji poskrbijo za vse kulture željne turiste, živahne kavarne in odlična kulinarika pa zadovoljijo najbolj zahtevne gurmane. Atene so tipična evropska prestolnica, ki turistu ponuja praktično vse, kar želi doživeti ob svojem citybreaku. Tipične znamenitosti, dober shopping in izvrstno hrano. Pa seveda številne fotogenične točke, ki bodo vzbujale zavist na socialnih omrežjih.

Pred odhodom v Grčijo boš zagotovo izvedel za vse obvezne znamenitosti, ki jih moraš videti in s katerimi se bo tvoje znanje zgodovine dobro osvežilo. Mi pa ti ponujamo namige, ki jih je za Vandraj delila tamkajšnja prebivalka Poppy Siasou. Ti so drugačni in trendovski. Po njenih besedah se Atene spreminjajo v mesto alternativnih kultur, nekateri jih označujejo že za novi Berlin.

grcija_shutterstock_378576574

Poppy izpostavlja pet točk, za katere si želi, da jih doživiš v Atenah.

# Exarcheia

Anarhistična soseska, ki je v Atenah zagotovo najbolj pristna. Polna je ulične umetnosti, kavarn in barov, med katerimi je prav vsak opremljen v svojem slogu. Poppyini najljubši lokali tam so Jarmucsh, Xartes, Cusco cafe in Vabene. Ljudem, ki živijo v Exarcheiji je dolga leta uspelo obdržati svoja pravila, brez policijskega nadzora. Najbolj pretresljiva je ulica Mesologhiou, kjer je decembra 2008 15-letnega Alexisa Grigoropoulosa ustrelil policist. Smrt mladega dečka je sprožilo nemire po celem mestu, ki so trajali več tednov.

# Psyri

Soseka, ki je znana po restavracijah, kavarnah, barih in klubih. »Ta predel mesta mi je všeč, ker me zelo spominja na Turčijo in prikaže povezavo med tema dvema državama. Odlični sta taverni Avli in Psyra, ne zamudite pa niti ouzerisa (lokal, kjer se pije tipično grško pijačo – ouzo) Mavro gato,« priporoča Poppy.

grcija_shutterstock_130905728

# Koukaki

To je eno najstarejših okrožij, kjer je še vedno ohranjena značilna atenska atmosfera. Soseska postaja trendovska vikend izbira domačinov za kavico in brunch. Najboljšega boš dobil v lokalu Bel ray.

# Pagrati

Velja za eno najboljših sosesk za življenje v Atenah, tudi Poppy živi tu. Je blizu centra in hkrati še vedno značilna soseska stanovanjskih hiš. V soseski Pagrati ne manjka prijetnih barov in kavarn, ki so vredni obiska.

# Beach bari

Atenska riviera se razprostira na 70 kilometrih med Peraeusom, parkom Faliron Floisvos in rtom Sounion s Pozejdonovim templjem. Grki obožujejo plažo, in če se za konec tedna ne morejo odpraviti iz mesta, obiščejo katerega ob beach barov ob morju. Najbolj popularni med njimi so Asteras – Balux, Yabanaki – Varkiza resort, Oasis in Mojito bay.

Ja, točno tako! Imamo odličen razlog, da te jutri ponovno povabimo na obisk naše strani. Pripravljamo nekaj, kar lahko tvoje počitniške načrte obrne na glavo. Da ti objava ne uide, nas spremljaj na Facebooku.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.