Pobeg iz mesta: Kmetija v Prekmurju, kjer lahko hraniš alpake

Na obrobju krajinskega parka Goričko v Dolencih pri Šalovcih leži Kmetija Mali Raj in je še eden tistih kotičkov Slovenije, kjer si lahko privoščite kratek oddih v objemu prekmurske narave, kjer lahko ob gozdu opazujete divje živali kot so srne, jeleni in fazani.

Prav na tej kmetiji se pase več kot 170 različnih živali, med ovcami, burskimi in nemškimi kozami se znajde tudi osel, največja atrakcija pa so zagotovo alpake. Alpake so v Sloveniji prava redkost, Mali raj pa je ena redkih kmetij, ki se ukvarja z njihovo vzrejo. Te mirne in inteligentne živali na kmetiji lahko pomagate hraniti, preizkusite pa se lahko tudi v molži koz.

Vandraj priporoča // Družinski izlet v Prekmurje

Na turistični kmetiji od leta 2012 pridelujejo tudi kozje mleko, sire, sirne namaze, sirotko in albuminsko skuto. Sire v sodobni prekmurski sirarni pridelujejo tudi z dodatki orehov, drobnjaka, popra, bučnih semen, čilija, jedilnih konopljinih semen in toskanskih zelišč. Preizkusite jih lahko na kmetiji, po naročilu pa jih dostavijo tudi na dom.

Ljubitelji gozdnih poti boste tu našli nešteto mest za nabiranje borovnic, divjih jagod, gob in še česa, kolesarji pa si lahko na kmetiji sposodite kolesa za vožnjo po hribovitih ali ravnih poteh. In najboljši del? V Malem raju ponujajo tudi prenočišča. Že veste, kam greste na naslednji izlet?

Foto: Facebook/Turistična kmetija Mali raj

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.