Top 5 last minute daril, za katera vam ne bo treba v gnečo!

Ste med tistimi, ki darila kupujejo zadnji hip? Brez skrbi! Za vas imamo 5 odličnih idej za darila, ki jih lahko kupite kar preko telefona in jih že naslednji hip prejmete na mail. Dodate samo lepo kuverto in voščilnico in ste. Pa ne samo to! To so darila, ki bodo zares navdušila!

Za ljubitelje smučarskih strmin: Smučarska karta za smučišče Poseka

Je obdarovanec smučarski navdušenec? Nič lažjega! Podarite mu smučanje na Koroškem! Smučišče Poseka je priljubljeno koroško smučišče, ki se razprostira na 8 hektarih, na nadmorski višini 432 do 587 metrov. Proge so dolge med 700 in 1000 metrov. Namenjeno je rekreativnemu in tekmovalnemu smučanju. 

Več o smučišču lahko preberete TUKAJ, kjer najdete tudi povezavo do ugodnih smučarskih kart!

Za romantične duše: Romantična kopel v Biotermah

To je idelano darilo za zaljubljene! Odpeljite svojo ljubljeno osebo v topel objem Hotela Bioterme, kjer so za vaju pripravili prav posebno razvajanje. Izberite med večurnim najemom glamping vile s kadjo in posebno 90-minutno kopeljo. Karkoli boste izbrali, ob romantičnem namakanju ne bo manjkalo prigrizkov in penine.

Vse možnosti romantičnih paketov najdete TUKAJ.

Darilo za celo družino: Druženje z alpakami na kmetiji Mali raj

Alpake so v Sloveniji prava redkost, zato je Mali raj ena izmed redkih kmetij, ki jih vzreja. Darilo je zato posebno in bo navdušilo tako mlade kot stare! Na kmetiji Mali raj bodo otroci in odrasli dobro spoznali alpake, jih nahranili, hkrati pa si pogledali še ostale kmečke živali. Super darilo za odmik v naravo!

Več o kmetiji Mali raj in možnostih kart si lahko preberete TUKAJ.

Za prijateljice: Serenity

Presenetite prijateljico z druženjem nad Ljubljano! Na 18. nadstropju hotela Intercontinental bosta deležni 120-minutnega razvajanja in uživajta v bazenu, savnah in jacuzziju. Pogled na Ljubljano bo nepozaben, prav tako pa zagotovo tudi pogovor, ki ga bosta med sproščanjem imeli.

Ugodno karto lahko najdete na TEJ POVEZAVI (klik).

Za popotnike: Letalska karta

Iščete darilo za osebo, ki obožuje potovanja? Podarite ji letalsko karto do mesta, ki si ga želi obiskati! Previdno preverite, da bodo termini pravi, in presenetite z najlepšim darilom! Za piko na i mogoče karto podarite še sebi in vajina dogodivščina se lahko začne!

Ugodne letalske karte iz Slovenije in bližine najdete TUKAJ.

Foto: Megabon, Unsplash

PREBERITE ŠE: Praznična večerja z vsaj tremi hodi: RECEPTI, ki bodo navdušili omizje

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Ideja za družinski izlet: Dan z alpakami

Kmetija je vedno dobra ideja za izlet z otroki. Kmetija Mali raj pa sploh, saj boste tam spoznali alpake!

Na obrobju krajinskega parka Goričko

Na obrobju krajinskega parka Goričko, v Dolencih pri Šalovcih, nekje na odmaknjenem koncu sveta, kot se radi pošalijo domačini, leži kmetija Mali raj. Majhna vasica Dolenci je ena izmed redkih v Sloveniji, kjer z naravo postanete eno. Na kmetiji se danes pase več kot 160 različnih domačih živali (alpake, ovce, burske koze, nemške koze in osel). Niti ne bodite presenečeni, če ob gozdu srečate kakšno divjo žival, kot so srne, fazani, jeleni ali košute.

Na kmetiji se boste izletniki naužili svežega zraka, se lahko odpravili na pot po gozdu ali sprostili ob prijaznem klepetu s kakšnim domačinom. Kmetija je pravi Mali raj za tiste, ki se radi odmaknete od mestnega vrveža. Ljubitelji gozdnih poti boste našli nešteto mest za nabiranje borovnic, divjih jagod, gob in še česa. Pokrajina je zelo privlačna za lovce, ribiče, gobarje, skratka vse, ki ljubite naravo. 

Dan z alpakami

Kmetija Mali raj nudi poleg ovc, koz in osla, dom tudi alpakam. Alpake so v Sloveniji prava redkost, zato je Mali raj ena izmed redkih kmetij, ki vzreja alpake. Na kmetiji je tako možno druženje z alpakami. V 70. minutah jih dobro spoznate in nahranite, hkrati pa si pogledate še ostale kmečke živali.

Tisti, ki se radi preizkusite v kmečkih opravilih lahko pomagate pri molzenju kozic. Vaši otroci pa se lahko pozabavajo s hranjenjem živali. Na kmetiji poleg 16 alpak najdejo dom tudi koze, ovce, osel Mirko in poni Tonček.

Vas je kmetija Mali raj prepričala?
Še bolj ugodno jo lahko doživite TUKAJ. 

 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Ideja za oddih: Preživite 1. maj v pristno mediteranski Istri

Pobeg iz mesta: Kmetija v Prekmurju, kjer lahko hraniš alpake

Na obrobju krajinskega parka Goričko v Dolencih pri Šalovcih leži Kmetija Mali Raj in je še eden tistih kotičkov Slovenije, kjer si lahko privoščite kratek oddih v objemu prekmurske narave, kjer lahko ob gozdu opazujete divje živali kot so srne, jeleni in fazani.

Prav na tej kmetiji se pase več kot 170 različnih živali, med ovcami, burskimi in nemškimi kozami se znajde tudi osel, največja atrakcija pa so zagotovo alpake. Alpake so v Sloveniji prava redkost, Mali raj pa je ena redkih kmetij, ki se ukvarja z njihovo vzrejo. Te mirne in inteligentne živali na kmetiji lahko pomagate hraniti, preizkusite pa se lahko tudi v molži koz.

Vandraj priporoča // Družinski izlet v Prekmurje

Na turistični kmetiji od leta 2012 pridelujejo tudi kozje mleko, sire, sirne namaze, sirotko in albuminsko skuto. Sire v sodobni prekmurski sirarni pridelujejo tudi z dodatki orehov, drobnjaka, popra, bučnih semen, čilija, jedilnih konopljinih semen in toskanskih zelišč. Preizkusite jih lahko na kmetiji, po naročilu pa jih dostavijo tudi na dom.

Ljubitelji gozdnih poti boste tu našli nešteto mest za nabiranje borovnic, divjih jagod, gob in še česa, kolesarji pa si lahko na kmetiji sposodite kolesa za vožnjo po hribovitih ali ravnih poteh. In najboljši del? V Malem raju ponujajo tudi prenočišča. Že veste, kam greste na naslednji izlet?

Foto: Facebook/Turistična kmetija Mali raj

 

Doživi čar Južne Amerike v Prekmurju

Na obrobju krajinskega parka Goričko, v Dolencih pri Šalovcih, nekje na odmaknjenem koncu sveta, leži Kmetija Mali Raj. Majhna vasica Dolenci je ena takšnih, kjer skupaj z naravo postanete eno.

Na kmetiji se lahko naužijete ogromne doze svežega zraka, se odpravite po gozdnih poteh, ali se sprostite ob prijaznem klepetu s katerim od domačinov. Kmetija Mali Raj vabi na obisk vse tiste, ki se radi odmaknete od mestnega direndaja. Pokrajina je namreč zelo privlačna za vse ljubitelje narave in živali. Kandidati, ki si želite preizkusiti v kmečkih opravilih, lahko skočite na pomoč pri molzenju kozic, obiranju buč, pospravljanju drv in še kaj bi se našlo. Tudi za otroke je zelo zabavno, saj se lahko pozabavajo s hranjenjem številnih živali, ki domujejo na kmetiji, ali se zapodijo na otroško igrišče.  Tisti, ki radi kolesarite, si lahko pri gostiteljih sposodite kolesa in se podate v raziskovanje Goričkega, ki je kolesarjem pisano na kožo.

Gostitelji vas bodo med vašim obiskom razvajali z domačimi bio prekmurskimi izdelki in pridelki, kot je domači prekmurski kruh iz krušne peči, domača marmelada, bučno olje, domača šunka, bio sok ipd.

Pristno prekmursko pogostitev pa še bolj obogati degustacija domačih kozjih sirov lastne proizvodnje. Na kmetiji imajo namreč sodobno sirarno z lastno pridelavo in proizvodnjo, kjer se dnevno prideluje sveže kozje mleko, raznorazni siri, sirni namazi, sirotka in albuminska skuta.

Posebnost sirov iz kmetije Mali Raj je, da so vsi pridelani iz polnovrednega mleka, kar pomeni, da mleku ničesar ne odvzamejo in tudi ničesar ne dodajo razen kulture in sirišča. Za odlične mlečne dobrote iz kozjega mleka skrbi izkušena sirarka Jožica.  Torej, govorimo o idealnem kraju za vse ljubitelje sira in mlečnih dobrot.

O alpakah v Sloveniji

Na kmetiji so poleg ovac, koz in osla, doma tudi alpake. Alpake so v Sloveniji prava redkost, saj je Mali raj ena izmed redkih kmetij, ki vzreja alpake. Alpaka je udomačena vrsta južnoameriške kamele. Podobna je majhni lami. Da bi jo videli v živo, vam ni potrebno zaviti v Južno Ameriko, dovolj bo Prekmurje.

Alpake so čredne živali in zato je najbolje, da živijo najmanj v paru. Človeku zaupajo in se v njegovi bližini počutijo dobro in varno. So inteligentne živali, ki so krotkega in mirnega značaja. So zelo pozorne in radovedne, prav zaradi tega so zelo primerne za razne terapije. Njihova radovednost do tujih obiskovalcev je velika, in sicer se postavijo na razdaljo dolžine rok ter tako opazujejo. Imajo velike, izrazite oči, ki izžarevajo prijaznost.

Socialni kontakt alpaka neguje s pomočjo govorice telesa, včasih tudi s pomočjo oglašanja. Mama in mladič komunicirata predvsem s tihim brenčanjem. Prav tako lahko v ekstremni nevarnosti spustijo opozorilne glasove, kar pa se dogaja zelo redko. Včasih uporabijo tudi učinkovito metodo pljuvanja. Vsekakor pa so njihovi zvoki zelo umirjeni.

Alpake so živali, ki obstajajo v svetovnem merilu v največ raznolikih barvah. Krasi jih lahko kar 22  barvnih odtenkov – od belega, bež, rjavega, sivega, vse do črnega. Enkrat na leto oz. vsaj na dve leti jih je potrebno obriti. Njihova volna spada med dragocenejša naravna vlakna kot so svila in kašmir, zato iz volne alpak izdelujejo kvalitetne in drage tekstilne izdelke.

Alpake so na travnikih Malega Raja zelo zadovoljne, saj ljubijo življenje na prostem in lahko tam preživijo kar celo leto. Pridružite se jim pri njihovem zadovoljstvu in pobegnite v Mali Raj. Dve nočitvi za dve osebi lahko doživite za 89€. Manjkalo ne bo sirnih dobrot, dobrovoljnih živali in pozitivnih prekmurskih vibracij.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.