Kvinojina skleda s piščancem in zelenjavo

Ne glede na to ali vaše novoletne zaobljube vključujejo bolj uravnotežene obroke ali ne, ta kvinojina skleda je lahka za pripravo in prebavo. Da o okusih niti ne govorimo.

Sestavine:

  • 1 skodelica kvinoje, dobro oprane
  • 2 skodelici vode
  • 300 g piščančjih prsi, narezanih na trakove
  • 1 žlica olivnega olja
  • Sol in poper po okusu
  • 1 rdeča paprika, narezana na majhne kocke
  • 1 rumena paprika, narezana na majhne kocke
  • 1 kumara, olupljena in narezana na majhne kocke
  • 1 skodelica češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
  • 1/4 skodelice sesekljanega svežega peteršilja

Za preliv:

  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 žlici svežega limoninega soka
  • 1 žlica medu
  • 1 čajna žlička dijonske gorčice
  • Sol in poper po okusu

Navodila:

  1. Kvinojo skuhamo v vreli vodi po navodilih na embalaži. Ko je kuhana, jo odcedimo in ohladimo.
  2. Medtem piščančje trakove mariniramo v olivnem olju, soli in popru. Pečemo jih na srednje visokem ognju, dokler niso zlato rjavi.
  3. V veliki skledi združimo kvinojo, piščanca, papriko, kumaro, češnjeve paradižnike in peteršilj.
  4. Za preliv v majhni posodi zmešamo olivno olje, limonin sok, med, dijonsko gorčico, sol in poper. Dobro premešamo.
  5. Preliv prelijemo čez solato in previdno premešamo, da se sestavine enakomerno prekrijejo.
  6. Postrežemo kot lahko, a hranljivo kosilo ali večerjo.

Ta recept je poln svežih sestavin in bo zagotovo prispeval k lahkemu začetku leta!

 

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Ideja za lahko kosilo: Poke bowl z lososom #RECEPT

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.