Znani so zmagovalci tekmovanja Naj krof Slovenije 2024! Ste jih že preizkusili?
V organizaciji Turistično gostinske zbornice Slovenije je že četrto leto zapored potekal izbor za Naj krof Slovenije 2024. Zmagovalec v kategoriji Naj klasični krof Slovenije 2024 in Naj inovativni krof Slovenije 2024 je letos isti: BIC (Biotehniški izobraževalni center) Ljubljana, smer slaščičarstvo.
Zmagovalci posameznih kategorij
Naj klasični krof Slovenije 2024
Prvo mesto: BIC Ljubljana, smer slaščičarstvo
Drugo mesto: Kavarna in slaščičarna Marelica, Romana Oset s.p., Celje
Tretje mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem Novo mesto (dijakinja Janja Lapuh)
Naj inovativni krof Slovenije 2024
Prvo mesto: BIC Ljubljana, smer slaščičarstvo (slivovo polnilo in meringa piva in suhega cvetja)
Drugo mesto: Istrabenz Turizem (citrusova krema z meringo melise in belo čokolado)
Tretje mesto: Atlantida Rogaška (integralna moka z jabolčnim polnilom in praženimi lešniki)
Inovativni krofi s korenjem, ingverjem, jurko ali tartufato!
Med inovativnimi krofi so ponovno največ pozornosti komisije vzbudili krofi z različnimi polnili, npr. pomarančo, korenjem, ingverjem, kurkumo, bučo, bobom, slano karamelo, pivsko meringo, posušeno vrtnico, jurko, tartufato … Pri ocenjevanju so sicer upoštevali videz in splošni vtis izdelka, pravilno obdelavo testa, stopnjo cvrtja, polnilo in okus.
Naj krof Slovenije – najslajši izbor, ki se je rodil med pandemijo
Dogodek je nastal v koronskem obdobju, ko so bile turistične kapacitete zaprte, Zbornica pa je s prireditvijo želela vseeno izvesti gostinski dogodek in s tem poskrbeti za vsaj malo dogajanja v panogi.
Zmagovalca izbrali med 30 prijavljenimi
Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije ter mednarodni ocenjevalec WACS, Alenka Kodele, priznana slaščičarska mojstrica in predavateljica na BIC Ljubljana ter Urška Strnad, vodja gostinstva Gostinsko podjetje Trojane. Komisija je izbirala med okoli 30 krofi ter ponovno imela imela zahtevno delo, saj so bili številni krofi ne le lepi, temveč narejeni z veliko domišljije.
FOTO: Unsplash