Glavna pariška znamenitost bo ograjena

V Parizu so ta teden začeli pripravljalna dela za postavitev steklene stene in ograje okoli Eifflovega stolpa. S stekleno steno in ograjo, ki bosta nadomestili sedanje začasne kovinske ograje, nameravajo glavno pariško znamenitost zaščititi pred terorističnimi napadi, kakršni Francijo pretresajo od leta 2015.

V skladu z načrti, ji so jih pariški mestni svetniki potrdili marca, bodo Eifflov stolp na stranicah, vzporednih z reko Sena, obdali s steno iz neprebojnega stekla. Preostali dve strani bosta varovali kovinski ograji v slogu stolpa.

Ograditev stolpa bo predvidoma stala okoli 20 milijonov evrov, končana pa naj bi bila sredi prihodnjega leta.

PREBERI še // Nudisti so dobili največji del parka v Parizu

Eifflov stolp je bil lani četrta najbolj obiskana pariška znamenitost, saj so našteli skoraj šest milijonov obiskovalcev.

Francoske oblasti so varnostne ukrepe okoli najbolj priljubljenih turističnih znamenitosti poostrile po terorističnih napadih, ki so zadnja leta pretresli Pariz, Nico in nekatere druge kraje po državi ter zahtevali več kot 230 življenj.

Vir: STA

Foto: Thinkstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.