Najbolj zaželjena AirBnb prenočišča po svetu

AirBnb je zadnja leta vse bolj pogosta izbira popotnikov, ki si želijo destinacije doživeti na avtentičen način, podoben izkušnji lokalcev. Seveda je platforma za to odličen začetek, saj boš svoj dan pričel v stanovanju domačina, ki ti bo (če imaš srečo) priporočil tudi njegove najljubše kotičke mesta, ki niso polni turistov. Kakor smo si različni ljudje, pa se med seboj razlikujejo tudi naša domovanja, zato je na AirBnbju moč najti prenočišče za prav vsak okus. Preverili smo, katera prenočišča so na platformi najbolj zaželjena in koliko dolarjev na noč je za njih potrebno odšteti. Oglej si lestvico 10 AirBnb prenočišč, ki so se največkrat znašla na seznamu želja svetovnih popotnikov.

10. Off the Gridit House, Pioneertown, Kalifornija – 380$/nočitev

air10

9. Brand New Mini Loft, Rim, Italija – 42$/nočitev

air9

8. Balian Treehouse, Bali, Indonezija -87$/nočitev

air8

7. Pirates of the Caribbean Getaway, Topanga Canyon, Kalifornija – 95$/nočitev

air7

6. Mushroom Dome Cabin, Aptos, Kalifornija – 115$/nočitev

air6

5. Aroma(n)tica Treehouse, San Salvatore Monferrato, Italija – 161$/nočitev

air5

4. Unique Cob Cottage, Mayne Island, BC, Kanada – 110$/nočitev

air4

3. TREEhouse/casaBARTHEL, Toskana, Italija – 288$/nočitev

air3

2. The Seashell House ~ Casa Caracol, Isla Mujeres, Mehika -308$/nočitev

air2

1. Secluded Intown Treehouse, Atlanta, Georgia – 350$/nočitev

air1

Foto: AirBnb

Si upaš prespati?

Prenočišča, rezervirana preko spleta so velikokrat lahko loterija. Slike, prikazane na spletnih straneh ne prikazujejo vedno realnega stanja. Zgodilo se nam je že, da je bila resnična slika tako drugačna od prikazane na spletu, da smo ob prihodu na cilj želeli kar pobegniti. Da se ne boste znašli v podobni nepredvidljivi situaciji, smo za vas poiskali najbolj čudna prenočišča sveta, za katera je zagotovo potrebno imeti veliko poguma. Bi si upali prespati?

#1 Jumbo Stay, letališče Stockholm Arlanda, Švedska

Jumbo Jet, ki je v preteklosti ponosno letel po zraku kot največje letalo svojega časa, je danes preurejen v stilski hotel. Lahko izbiraš med sobo s kopanico, low-budget prenočiščem ali pa dvojno spalnico. Mi smo najbolj navdušeni nad luksuzno sobo v pilotovi kabini s panoramskim pogledom na letališče. Jutranja kava in opazovanje vzletajočih letal? Ni slabo.
h5

#2 Crane hotel, Harlingen, Nizozemska

Pristaniška lokacija sprva ne obeta ravno veliko, a gostje hitro spremenijo mnenje, ko splezajo v skoraj 50 metrov visoko sobo z razgledom na Waddensko morje. Soba se lahko obrača v krogu 360 stopinj, najbolje od vsega pa je, da imaš upravljalec za to v rokah sam.

h2

#3 Null Stern Hotel, St. Gallen, Švica

Poznan tudi kot prvi hotel z nič zvezdicami. Prenočišča so urejena v bivšem podzemnem nuklearnem bunkerju v švicarskem mestu St. Gallen. Kot pričakovano, je oprema preprosta in vključuje le osnovne kose pohištva, ki so potrebni za bivanje. Za nič zvezdic pa preseneča dejstvo, da prenočitveni paket vključuje tudi butlerja, ki ti zjutraj v posteljo prinese kavo.

ST GALLEN, SWITZERLAND - MARCH 04: A general view of the entrance to the 'Zero Star Hotel' on March 4, 2010 in St Gallen, Switzerland. Daniel Charbonnier, co-founder of Minds in Motion, an international hospitality advisory and services company, has recently partnered with Frank and Patrik Riklin to transform the 'Zero-Star Hotel' into a worldwide business opportunity. The 'Zero Star Hotel' is an art installation, a Swiss nuclear bunker converted into an 'eco-luxury' hotel that can host 14 guests in a configuration of 6 single beds and 4 double beds. Larger groups can also be accommodated in an adjacent room highlighting original military-style bunk-beds. (Photo by Johannes Simon/Getty Images)

#4 Capsule Value Kanda, Tokyo, Japonska

Kapsulni koncept je pravzaprav zelo popularna oblika hotela na Japonskem. Če želiš spati v ekstremno ekonomično razporojenih sobah, kjer tvoji sosedje spijo pod, nad in ob tebi, moraš odšteti slabih 20 evrov. Ideja očitno deluje, saj bo letališče v Helsinkih v kratkem dobilo podobno različico hotela.

h7

#5 Cedar Creek Treehouse, Ashford, Washington, ZDA

Kolekcija hišk na drevesih, zgrajenih med leti 1980 in 2000, je naravnost filmska. Sobe so med seboj  povezane z mostički, kot jih vidimo na otroških igriščih, razgled na goro Mount Rainer pa je fantastičen.

h8

#6 Das Park hotel, Linz, Avstrija

Kdo bi si mislil, da je beton lahko udoben? Te preurejene betonske cevi so odlična ideja za zanimivo prenočišče. Imajo celo vdelana okna in električno napeljavo. Zelo izvirno.

h1

#7 Huettenpalast Berlin, Berlin, Nemčija

Se ti zdi kampiranje zanimiv koncept potovanja, a se bojiš kobilic in nikakor ne veš, kako bi se namestil v neudobni spalni vreči? Potem je Huettenpalast pravi hotel zate. Nahaja se v popularni četrti Neukölln, glede na hude berlinske zime pa se prijazno zahvaljujemo avtorju ideje, saj so mali bivalni objekti nameščeni znotraj ogrevane zgradbe.

h9

#8 Kakslauttanen Hotel, Saariselkä, Finska

Hotel je sestavljen iz skupine steklenih iglujev, postavljenih v pravo arktično idilo, iz katerih je mogoče opazovati severni sij ter z zvezdami posijano nebo. Dodatni argumenti za obisk so nepotrebni, naj omenimo le, da hotel obratuje zgolj v sezoni severnega sija, od tretjega tedna avgusta do konca aprila.

h10

#9 Skylodge, Cusco, Peru

Če se bojiš višine, Skylodge nad perujsko Sveto dolino zagotovo ne pride v poštev. Spanje v stekleni kapsuli, ki visi 400 metrov nad tlemi je definitivno le za prave adrenalinske navdušence. Upamo, da nekega dne tudi mi zberemo pogum, pravijo, da se izplača.

h3

#10 Treehotel, Harads, Švedska

Hotel na drevesih se nahaja v borovem gozdu na severu Švedske, sestavljen pa je iz šestih različnih ter povsem unikatnih drevesnih prebivališč, ki se med seboj popolnoma razlikujejo. Med njimi velja omeniti stekleno kocko, ki je spretno vpeta v naravno okolje, saj njene stene odsevajo okoliško pokrajino. Tu je še velikansko ptičje gnezdo opremljeno v futurističnem slogu, ter drevesna hiška v obliki NLP-ja, ki spominja na zaključne prizore v filmu E.T.

h55

Foto: Telegraph

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.