Poletje in školjke: špageti z vongolami, vinom in paradižnikom #RECEPT

Poletje v školjki, školjke na krožniku! Tokrat so na mizi slastni špageti z vongolami, vinom in paradižnikom. Bi recept? Imamo ga!

Tokrat so na krožniku špageti z vongolami. Vongole, oziroma kočice so priljubljeni sadovi morja, ki jih v tokratnem receptu spremljata njihova najljubša soplesalca – vino in paradižnik. Slasten recept sta z nami delila Hana in Tom, ki ustvarjata krasen profil H(r)ana (in smo ju že gostili v TEM intervjuju).

SESTAVINE 

– 120 g špagetov (tukaj pašejo bolj debeli špageti)
– malo olivnega olja
– 2 nasekljani šalotki ali manjši čebuli
– velika pest svežega nasekljanega peteršilja
– 5 nasekljanih strokov česna
– 2 žlici paradižnikovega koncentrata
– 10 češnjevih paradižnikov, razrezanih na 1/4
– sol, poper
– 100 ml belega vina
– 500 g vongol

POSTOPEK 

– Školjke operemo in jih nekaj časa namakamo v hladni slani vodi.
– Špagete skuhamo v vreli slani vodi, nekje 2 minuti manj, kot piše na embalaži.
– Na olju popražimo šalotki in polovico peteršilja. Pražimo nekaj minut.
– Dodamo česen, koncentrat in češnjeve paradižnike. Solimo, popramo in pražimo še nekaj minut.
– Dodamo školjke in vino, potresemo, da se školjke lepo razporedijo in kuhamo, dokler se ne odprejo.
– Dodamo špagete in eno zajemalko vode, v kateri so se kuhali ter na nizkem ognju kuhamo še 2 minuti.
– Potresemo s svežim peteršiljem. Dober tek!

FOTO: H(r)ana

PREBERITE ŠE: Dišeč kruhek naan z domačo rikoto, hrustljavo čebulico in inčuni #RECEPT

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.