7 najbolj nenavadnih destinacij na svetu, ki jih morate obiskati

Ko potovanja niso več to, kar so bila, ko je omejitev preveč, da bi jim sploh lahko sledili, ko standardne priljubljene destinacije niso več optimalna izbira, je čas za nenavadne destinacije. Zbrali smo jih 7, ki jih preprosto morate obiskati.

Velikanova pot, Severna Irska

Ko gre za nenavadne destinacije, je na vrhu lestvice Velikanova pot. Stebrički, ki so posledica intenzivne vulkanske dejavnosti in krčenja po tem, ko se je lava ohladila, so po legendi ostanki poti, ki jo je zgradil velikan. Obiskovalci se lahko sprehodite po bazaltnih stebrih v dolžini pol kilometra in občudujete kamnine v obliki orgel ali velikanovega čevlja. Potopite se v pravljični svet in raziskujte čudež narave, za kar načrtujte vsaj dve uri.

Thorov vrelec, Oregon

Na obali Oregona, voda in kamen ustvarjata zanimiv pojav, ki so ga poimenovali Thorov vrelec ali “vrata ječe”. Kamnita jama najprej posrka vodo vase, nato pa jo z močno silo izstreli navzgor. Tudi tukaj je sprehajanje brezplačno, ampak pazite na svojo varnost in se vodi ne približajte preveč na blizu. Cena za nenavadne destinacije je pač nenavadnost.

Pamukkale, Turčija

Pamukkale spada med nenavadne destinacije v katerih se lahko okopate. Skoraj 200 m visoko nad ravnico v Denizliju na jugozahodu Turčije, so vode polne kalcita ustvarile Pamukkale, ki v slovenskem prevodu pomeni “bombažna palača. Ta čudovito bela, neresnična pokrajina je sestavljena iz mineralnih gozdov, okamenelih slapov in niza terasastih bazenov. 

Bermudski trikotnik, Bermuda

Čeprav večina uglednih virov zavrača misel, da na tem območju obstaja kakšna skrivnost, Bermudski trikotnik v ustnem izročilu ostaja skrivnostno območje med Miamijem, Bermudo in Puerto Ricom, kjer izginjajo ladje in letala. Zagotovo spada med nenavadne destinacije, saj že desetletja buri duhove o nenavadnih pojavih nad in v morju. Ne glede na to, ali so zgodbe resnične ali ne, bo obisk čudovitega otoka Bermuda absolutno nekaj posebnega.

Čokoladni griči, Filipini

Čokoladne griče na Filipinih sestavlja več kot 1268 gričkov nenavadne oblike. Griči se razprostirajo po celotnem območju mest Bautan, Sagbayan, Bilar in Carmen, na več kot 20 kvadratnih kilometrih. Razlikujejo se po svoji velikosti, merijo v povprečju vse od 30 do 50 metrov v višino, največji med njimi pa meri celo 120 metrov. Njihovo ime izhaja čokoladne rjave barve, ki jo dobijo v sušnem obdobju. V času mokre sezone so grički sicer še vedno goli, a zaradi trave postanejo lepe zelene barve. Čokoladni griči so absolutno dober razlog za obisk Filipinov takoj, ko bo mogoče.

Dolina Goblinov, Utah

Državni park Goblin Valley, imenovan po tisočih bizarnih, goblinom podobnih kamnitih formacij, je skriti dragulj v puščavi San Rafael. Goblini naj bi nastajali v več kot 170 milijonov let, ko se je peščenjak razjedal in oblikoval v nejasne antropomorfne figure. Pri sprehodu skozi puščavo je potrebno spoštovati njihovo nedotakljivost in jih ohranjati take, kot so.

Steklena plaža, Kalifornija

Steklena plaža v Kaliforniji je dokaz, kako lahko narava poskrbi zase in preseneti. Nekoč odlagališče smeti v bližini kalifornijskega mesta Fort Bragg, danes navdušuje množice turistov. Leta 1967 so oblasti smetišče zaprle in s čistilnimi akcijami odstranile večje kose odpadkov. Narava pa je poskrbela za preostanek. Morski valovi so zavržene kose stekla in steklenic skozi leta preoblikovali v majhne gladke drobce, ki spominjajo na raznobarvne dragulje. Ti zdaj namesto peska prekrivajo plažo in se v sončni svetlobi čudovito lesketajo. Ironično morajo danes na plaži opozarjati na to, da obiskovalci stekla NE odnesejo domov.

 

 

PREBERITE ŠE: Afganistan iz zornega kota, ki ga vidimo le redko

Foto: Unsplash

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.