Pariz: odličen namig, kam na kavo, kosilo in tečaj peke makronov

Ko kdo omeni Pariz, so prve besede, ki se jih spomnimo, moda, romantika, zgodovina. Kaj povedati o Parizu, kar še ni znano vsem? Po poplavi člankov o tragediji, ki je pred kratkim zadela eno najlepših evropskih mest, bomo tokrat v bolj veselem tonu raziskali Pariz in vse kulinarične dobrote, ki jih morate preizkusiti.

Čeprav je Pariz odličen kraj za vse gurmane in ima nešteto zanimivih restavracij, bodite previdni, saj v vsaki ne boste našli dobre hrane. Večina restavracij in kavarn je past za turiste, v njih lahko dobite le povprečen obrok in visok račun, zato priporočamo, da pred potovanjem na spletu preverite restavracije in si zagotovite dobro izkušnjo. Poleg preverjanja restavracij priporočamo predčasno spletno rezervacijo, če to restavracija ponuja. Tako si boste zagotovili mesto v želeni restavraciji, se izognili čakanju in pokusili vse dobrote, o katerih ste sanjali več mesecev.

Kam na kavo?

Če ste prvič v Parizu, gotovo morate obiskati majhne eklektične kavarne, ki so trenutno hit po vsej Evropi. Ena od teh kavarn je majhna in zanimiva kavarna Boot Cafe, v kateri lahko popijete dobro kavo, preberete knjigo in pokusite nekaj francoskih peciv ali piškotov. La Di je cafe bar z dobro kavo in bogatim izborom za vegane. Prepričani smo, da bodo tudi vsi ostali hoteli pokusiti njihove slastne dobrote.

Kam na kosilo?

Če iščete res nekaj posebnega, vam priporočamo restavracijo Pink Mamma. Ena najbolj znanih in najbolj fotografiranih restavracij v Parizu vas bo navdušila s svojo notranjostjo. Restavracija v osrčju znamenitega okrožja Pigalle (slovi po svojih neonskih napisih in nočnem življenju) streže italijansko hrano. Zaradi izjemnega povpraševanja ta znana restavracija ne sprejema rezervacij. Če se odločite za kosilo v Pink Mammi, jo obiščite že preden jo odprejo, saj se bo izplačalo doživeti, degustirati in poslikati vse, kar vas tam čaka.

Na tečaj peke francoskih peciv!

Za resnično francosko izkušnjo predlagamo, da se v Le Foodist udeležite tečaja peke francoskih peciv. Naučite se nekaj novega, specite nekaj francoskih klasičnih dobrot, kot so makroni, rogljički ali bagete. Tukaj boste doživeli francosko kulinarično kulturo in prepričani smo, da se boste zabavali!

Ugodna ponudba na Megabonu!

Če vas zanimajo vse dobrote, ki jih ponuja to čudovito mesto (klik) in ga želite takoj obiskati, ne skrbite! Za vaše udobje in čarobno francosko izkušnjo bo poskrbel Megabon (TUKAJ). Izberite svojo ponudbo z do kar -38 % popusta in se sprostite v enem od hotelov ali izberite cenovno ugodne letalske vozovnice (TUKAJ)! Naj se vaša francoska zabava začne že danes.

Foto: Shutterstock

Preberite še:

5 nasvetov, ki vas lahko spravijo iz ekonomskega v poslovni razred

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.