Pokemon Go evforija iz Amerike v Ljubljano

Zagotovo ga ni junaka, ki bi ušel Pokemon Go evforiji oziroma v preteklem tednu v mestu ni opazil hodečih in v ekran strmečih lovilcev Pokemonov. Za vse, ki vam morda zadeva ni čisto jasna, pa na kratko.

Nintendo je pred kratkim lansiral aplikacijo, ki je podobna priljubljeni GameBoy igri iz 90. let, seveda pa gre tokrat za igro na pametnem telefonu. Sicer podobna pravila igre pa se razlikujejo predvsem po tem, da se moraš v novejši različici za Pokemoni poditi tudi dobesedno in ne samo s prsti po pametni napravi. Aplikacija namreč vsebuje GPS zemljevid, ki sledi tvojemu premikanju, na tvoji poti pa se potepajo Pokemoni ter stojijo Pokegymi in Pokestopi. Torej, ujeti je treba čim več Pokemonov, se pridružiti eni izmed ekip ter osvojiti Pokegyme, kjer se lahko boriš z drugimi pokelastniki.

pokemon_shutterstock_450883366

Za vse, ki še vedno mislite, da stvar ni vredna omembe, naj povemo, da je vrednost delnic podjetja Nintendo zaradi igre v enem tednu poskočila za kar 120 odstotkov ter s tem prehitela celo tehnološkega velikana Sony. Uspeh igre je neverjeten, popularnost pa podira vse meje. Največja evforija je sicer nastala prav med Američani, kjer so Pokemon navdušenci praktično okupirali ulice in Centralni park, malce milejšo različico pa je mogoče videti tudi pri nas.

pokemon_shutterstock_451598275

Tivoli in Kongresni trg

Zadnjih nekaj dni je Tivoli preplavljen z nahrbtniki opremljenimi skupinami, ki iščejo Pokemone. V parku se jih namreč pojavlja veliko, zaradi velike površine pa je tam tudi veliko pokestopov in pokegymov. Med vikendom se je na Kongresnem trgu odvil tudi prvi »poke meet« kjer so se igralci igre lahko tudi spoznali in si izmenjali izkušnje in nasvete.

Pokemon epidemijo je mogoče opaziti tudi v nekaterih izmed ljubljanskih lokalov, ki k sebi vabijo Pokemon navdušence. Oziroma pozivajo, k predahu od igrice in stiku z realnim svetom.

FullSizeRender (8)

FullSizeRender (9)

Koliko Pokemonov pa je že v tvojem Pokedexu?

Foto: Pivnica Union, Pops place, Shutterstock

Doživi ameriške parke sredi Ljubljane

Mogočnost ameriških nacionalnih parkov je osupljiva, kar lahko vsaj malo začutiš že v naši foto galeriji, ki si jo lahko ogledaš tu. Letos poteka 100. obletnica ustanovitve ameriškega Urada za narodne parke, ob tej priložnosti pa ameriško veleposlaništvo na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli odpira fotografsko razstavo Narodni parki: v skrbi za naravo.

nacionalni_shutterstock_328633718

Razstava je nastala v sodelovanju znano revijo National Geographic Slovenija in Turizmom Ljubljana., postavljena pa bo od torka, 5.aprila do 28. junija letos. Namen razstave je prikaz nekaterih narodnih parkov iz Združenih držav Amerike ter našega, Triglavskega narodnega parka. Uradno odprtje razstave bo v torek, 5. aprila ob 18. uri, kjer bodo ameriški veleposlanik v Sloveniji Brent R. Hartley, urednik fotografije pri National Geographic Slovenija Arne Hodalič, predstavnik Mestne občine Ljubljana in  slovenski multi-instrumentalist Boštjan Gombač.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.