Takšna je cena nočitve v enem najprestižnejših hotelov pri nas

Hladnejši dnevi kličejo po sproščanju in razvajanju. Tokrat nas je zanimalo, koliko denarja je potrebno odšteti za res čudovit oddih v enem izmed slovenskih petzvezdičnih hotelov. Rogaška Slatina

Naš predlog za prijeten in sproščujoč vikend je tokrat izlet v Rogaško Slatino. Zelena pokrajina in sončni dnevi so kot nalašč za odpravo stresa in polnjenje baterij tik pred poletno sezono. Rogaška Slatina

Poleg termalnega razvajanja imate v Rogaški Slatini tudi nešteto drugih možnosti za rekreacijo v neokrnjeni naravi, zato je destinacija odlična tudi za ljubitelje sprehodov po gozdu, turnih pohodov čez griče in kolesarstva.

Zdravilno skoraj vse, česar se dotaknete Rogaška Slatina

Pravijo, da je v Rogaški Slatini zdravilno skoraj vse, česar se dotakneš. Tukaj črpajo tudi Donat Mg, ki je zdravilen za mišične krče, prebavo in še marsikaj drugega, v tukajšnjem zdravilišču pa s to zdravilno vodo nudijo tudi tretmaje.

Zdravilišče je primerno tako za tiste, ki imate morda kakšne zdravstvene težave, kot tudi za tiste, ki potrebujete le prijeten oddih ali pa preventivno kuro. Dolgoletna tradicija uradno traja že od leta 1676, ko se je deset let po tem, ko so z odkrito termalno vodo čudežno ozdravili bana Petra Zrinskega, tu razvilo zdravilišče, leta 1680 pa so je zdravilne učinke vode potrdil tudi dr. Paul Sorbait. Poimenoval jo je Rogaška kislica po bližnjem griču Rogatec. Rogaška Slatina

Poleg zdravja pa v Rogaški Slatini seveda obljubljajo tudi kraljevsko razvajanje. Nas je še posebej pritegnil vrhunski petzvezdični hotel Aleksander, ki se lahko pohvali s kar 5 zvezdicami. In koliko je potrebno odšteti za eno kraljevsko nočitev? Manj kot dva turistična bona! Na tej povezavi preverite, kako vas bodo razvajali v hotelu Aleksander! 

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Preberite še: Jesenski oddih: Bazen v Portorožu, kjer plavate v ogrevani morski vodi

Foto: Megabon / arhiv hotela Aleksander

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.