Slovenija v tujih medijih kot top destinacija za 2021

Eden najprestižnejših in vplivnih medijev na področju turizma – Conde Nast Traveller – je objavil lestvico najbolj zaželenih destinacij za leto 2021 in na prvo mesto seznama postavil Slovenijo.

Slovenija kot top popotniška destinacija za 2021

V članku so Slovenijo opisali kot vznemirljivo vrhunsko destinacijo na področju gastronomije in vin. Izpostavili so tudi edinstveno neokrnjeno naravo naše dežele, reke, ki se ponašajo s turkizno barvo, bogastvo številnih jezer, gore in planine ter čist zrak.

Pri slovenski gastronomiji jih je navdušila trajnost. Izpostavljena je tudi nedavna pridobitev Michelinovih zvezdic. Omenili pa so tudi pomemben naziv – Slovenija kot Evropska gastronomska regija 2021.

Izpostavili so tudi nedavno Decanterjevo nagrado za najboljše oranžno vino na svetu, ki ga je za Dolium Muškat Ottonel prejel vinar Božidar Zorjan ter novo pridobitev v Novi Gorici, prvo plavajočo vasico Pikol Lake Village.

Pri nas tudi drugi medijski pomembneži

Slovenijo so v preteklih tednih obiskali številni novinarji uglednih tujih medijskih hiš, v prihodnjih tednih pa bodo v sodelovanju z STO našo deželo odkrivali novinarji več vplivnih globalnih medijev. Doživetja naše dežele so pravkar spoznavali novinarji vodnika Michelin in novinarji dveh najuglednejših globalnih medijev – National Geographic Traveller in The Guardian. Oktobra bo Slovenijo ponovno obiskal novinar prestižnega medija Conde Nast Traveller. Celoten članek lahko preberetu TU.

Omembe, ki štejejo

Izpostavitev Slovenije kot turistične destinacije v tako pomembnem svetovnem mediju je velik uspeh in ključno vpliva na pozicioniranje Slovenije kot trajnostne destinacije za 5-zvezdična doživetja. Conde Nast Traveller se namreč uvršča med najbolj prestižne revije z bralci, ki iščejo edinstvena doživetja.

Foto: Unsplash/Lenka Žigon

PREBERITE ŠE: To so slovenske restavracije, ki so dobile Michelinove zvezdice!

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.