To je slovensko mesto, ki nosi naziv najbolj varnega

Najstarejše slovensko mesto je letošnji dobitnik nagrade Slovenian Grand Security Award 2020 za najbolj varno mesto v kategoriji mestnih občin v Sloveniji.

Ptuj je najvarnejše slovensko mesto

Katero je najvarnejše slovensko mesto? Ptuj! Mestna občina Ptuj je med ostalimi slovenskimi občinami ter glede na statistiko kaznivih dejanj po utemeljitvi neodvisne komisije pokazala nekaj dodatnih pristopov, ki kažejo na njihovo aktivno vlogo pri zagotavljanju čim višje stopnje varnosti. Nagrada, ki jo podeljuje Institut za korporativne varnostne študije v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti je hkrati tudi dodaten razlog za zaupanje obiskovalcev v varnost slovenskih turističnih destinacij.

Ideja za oddih: Sprehod na Ptujski grad

Ptujski grad je eden izmed najimenitnejših gradov v Sloveniji. Pogled od tod se razteza nad opečnate srehe in tlakovane ulice najstarejšega slovenskega mesta. Na ogled so izjemne muzejske zbirke Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož: od glasbil, orožja, pohištva do tradicionalnih pustnih mask in slikarskih mojstrovin. 

Ptujsko jezero, oziroma morje 

Aktivnim dopustnikom predlagamo kolesarsko turo okoli Ptujskega jezera, ki mu domačini radi rečejo kar Ptujsko morje. Tam lahko opazujete tudi številne vste ptic.

Razvajanje v Termah Ptuj – Grand Hotel Primus tudi na turistične bone! 

Ptuj poganjata reka Drava in termalna voda. Ptujski vodni krog sklenite s skokom v termalno vodo. Priporočamo nočitev v Grand Hotelu Primus in razvajanje v wellnessu in termalnem parku v Termah Ptuj. Odlično ponudbo za takšen hotelski oddih (tudi na turistične bone) smo našli TUKAJ.

Foto: Maja Fister

PREBERITE ŠE: Planinka: hotel ob Savinji z vinsko kletjo in pogledom na Alpe (tudi na bone!)

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.