To je evropska država, ki jo je v preteklem letu obiskalo najmanj turistov

Žepna državica je vsekakor vredna svetovne pozornosti.

So države, katere si želi obiskati prav vsak turist tega sveta in so države, za katere marsikdo sploh še ni slišal. Slovenija se je v zadnjih letih uspela precej uveljaviti in v zadnjem obdobju zabeležila kar nekaj turističnih obiskovalcev.

Nekatere države pa ostajajo precej neopažene in najmanj pozornosti je bil v preteklem letu deležen San Marino. Žepna državica, ki se razlega na le 61 kvadratnih kilometrih in šteje 33 000 prebivalcev, je namreč sprejela le okoli 60 000 turistov. Slovenija je v istem letu za primerjavo zabeležila 4.317.504 turistov oziroma 11.179.879 nočitev (Vir: Slovenia.info).

San Marino je sicer čudovita, a majhna državica, ki je nikakor ne gre spregledati. Le dobre štiri ure vožnje z avtom (iz Ljubljane) oddaljena destinacija leži na zahodni obali italijanskega škornja ter je zaradi bližnje lege kot naročena za vikend izlet.

Če se boste potikali po Italiji, torej vsekakor prestopite mejo s San Marinom, saj slovi po lepih razgledih, romantiki in uspešnem gospodarstvu. San Marino namreč sodi med države z najnižjo stopnjo brezposelnosti, kljub majhnem turističnem obisku pa tudi med najbogatejše na svetu. Zanimivo je, da je v državi registriranih več avtomobilov kot prebivalcev (je tudi edina na svetu s takšno statistiko), sicer pa boste poleg jeklenih konjičkov tu lahko občudovali tudi marsikatero turistično znamenitost.

Naj naštejemo le nekatere izmed njih: Centro Storico di San Marino, Guaita, Piazza della Liberta, Cesta Tower, muzej Il Mondo di Leonardo, Museo di Armi Moderne San Marino.

Naj še omenimo, da San Marino ne sodi pod okrilje Evropske Unije ter da lahko na celotnem območje te državice uživate v “duty free” pogojih. Ena izmed najmanjših in hkrati najstarejših republik na svetu je znana predvsem po draguljarnah in usnjenih izdelkih.

Foto: Unsplash

Preberite še:

https://www.vandraj.si/10-najvecjih-napak-ki-jih-po-mnenju-lokalcev-zagresijo-turisti-v-rimu/

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.