Trik, s katerim direktor letalske družbe KLM premaguje “jetlag”

Dobra novica: jetlag lahko premagate!

Vsaj tako pravi direktor letalske družbe KLM, ki brez dvoma veliko potuje. Tisti, ki ste že prepotovali časovno razliko, gotovo veste, kako močno lahko ta izmuči človeka in kako težko se je potovalne utrujenosti znebiti.

Ko nekaj časa preživimo na drugem koncu sveta ter svoj življenjski tempo prilagodimo na drug časovni pas, se je težko vrniti in takoj zaživeti ritem, ki smo ga imeli pred dopustom. A kot je za portal Insider povedal Pieter Elbers, direktor letalske družbe KLM, tudi za podopustniško insomnio ter zbujanje sredi noči obstaja rešitev.

Ker se s z večjo ali manjšo časovno razliko spopada na tedenski ravni, je bil v življenje prisiljen uvesti nekaj prilagoditev. In da ga jetlag ne ovira pri vsakdanjem ritmu, se poslužuje dveh pravil.

Če je le možno, potuje z zgodnjimi jutranjimi leti, prvo jutro po pristanku pa se že zgodaj zjutraj odpravi na rekreacijski tek. Šport namreč v telesu pomaga vzpostaviti ravnovesje in Elbersov nasvet ima tudi znanstveno podporo. Raziskava, ki so jo opravili na univerzi v Sydneyu, je potrdila, da fizična aktivnost in sončna svetloba pomagata v boju proti jetlagu.

Elbersov nasvet gre zagotovo preizkusiti, če pa niste ravno športni navdušenec, ki kilometre premaguje za zajtrk, se lahko dan po vrnitvi z dopusta poskušate uravnovesiti tudi s pomočjo wellnessa. Savne in bazeni vam bodo vsekakor v pomoč.

Foto: Unsplash

Danes preberite še:

FUTOURIST: Slovenski blockchain startup, ki vas bo nagradil za pisanje pritožb in pohval

To je evropska država, ki jo je v preteklem letu obiskalo najmanj turistov

Nasveti za pakiranje, ki jih morate poznati

 

 

 

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.