Nova redna linija iz Zagreba do Kostarike

Si že od nekdaj želiš raziskati slovite lepote Kostarike? Kmalu bo tvoje potovanje tja lažje.

Letalski prevoznik KLM Royal Dutch Airlines z 31. oktobrom 2017 uvaja nove direktne povezave z glavnim mestom Kostarike – San Josejem iz Amsterdama. Turistično precej zaželeno destinacijo bodo tako bolje povezali z Evropo, redne linije pa bodo potekale v zimski sezoni – od novembra do marca.

Kako torej do Kostarike?

Najhitreje in najudobneje bomo potovali, če rezerviramo let iz Zagreba do Amsterdama, nato pa od tam pot nadaljujemo z letom proti San Joseju. Tako bomo za potovanje do rajskega koščka ameriške celine potrebovali prestopiti le enkrat, na cilju pa bomo v manj kot polovici dneva.

Letalske vozovnice za novo povezavo so že na voljo, dvakrat tedensko, torej, vsak torek in petek pa bomo tako lahko potovali z najnovejšim Boeingom 787-9 Dreamliner, ki nudi sedeže kar 294 potnikom, od tega je 219 mest namenjenih potnikom ekonomskega razreda.

In zakaj obiskati Kostariko?

Kostarika je obkrožena s Karibskim morjem in Tihim oceanom, ima bogato vulkansko zgodovino, ki se odraža v pestrem rastlinstvu in nekaterih še delujočih vulkanih. Nahaja se v tropskem pasu, torej lahko uživamo v tropskem podnebju, ki državo v zimski dobi oskrbuje z dežjem, v poletni dobi pa z visokimi temperaturami. Popotnike z vsega sveta privabljajo rajske plaže s turkizno vodo, belo mivko in neštetimi palmami, destinacija z malce več kot štirimi milijoni in pol prebivalci pa slovi tudi po bogatem živalskem svetu, saj je z več kot 500.000 vrstami ena izmed dvajsetih držav na svetu z največjo biodiverziteto.

Foto: Pixabay

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.