To je seznam letalskih prevoznikov in destinacij, kamor sedaj lahko letite z Brnika

Da z Adrio Airways ni mogoče leteti, ni več skrivnost, kam pa z Brnika lahko potujemo zdaj? Letalski prevoznik, ki gre v stečaj, je namreč dobil mnoge zamenjave.

Adria Airways se je tudi uradno umaknila z Brnika. V svoji izjavi za medije so potnikom, ki so letalske karte za lete, ki se ne bodo izvedli, že kupili, obrazložili, kakšni so postopki, da dobijo odškodnino. Če ste tudi vi eden izmed njih, naj vam povemo, da je postopek sledeč.

Vračilo kupnine boste morali terjati od stečajnega upravitelja. Svojo vlogo za odškodnino oziroma vračilo pa mu morate oddati najkasneje do 3. januarja 2020. Če ste nakup opravili z bančno kartico, lahko pri banki, ki vam jo je izdala, zaprosite za nadomestilo kupnine. Če pa ste letalsko vozovnico za let z Adrio kupili pri drugem letalskem prevozniku, se obrnite nanj.

Z Brnika bodo sedaj leteli drugi

Z Brnika z Adrio Airways tako ne bo več mogoče leteti, zato se je sprostilo kar nekaj zračnega prostora, ki ga zaradi ugodne lege že osvajajo drugi letalski ponudniki. Spadaj lahko preverite destinacije, kamor bodo leteli.

– Aeroflot (Moskva)
– Air France (Pariz)
– Air Serbia (Beograd in Niš)
– easyJet (London Gatwick in Stansted ter Berlin)
– Finnair (Helsinki)
– LOT Polish Airlines (Varšava)
– Lufthansa (Zurich, Frankfurt, Munchen, Bruselj)
– Montenegro Airlines (Podgorica)
– Transavia (Amsterdam)
– Turkish Airlines (Istanbul)
– Wizz Air (Bruselj Charleroi in London Luton)

Zimski vozni red letal z Brnika, preverite na tej povezavi.

Preverite še: Misli stevardes, ki sta leteli z Adria Airways: Zlomili so nam krila

Foto: Unsplash, Shuttertsock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.