To so aplikacije, s katerimi si lahko močno olajšate organizacijo potovanja

Ne glede na to, ali v organizaciji potovanj uživate, ali vam to predstavlja stres, vam bodo te popotniške aplikacije v veliko pomoč.

Vsaka samostojna organizacija potovanja zahteva kar nekaj spretnosti in časa. Kdaj in s kom leteti, kaj vzeti s seboj, kaj videti, kje jesti… Dnevi, ko smo s seboj vzeli Lonely planet v tiskani obliki, so mimo. Danes lahko do aktualnih informacij iz prve roke pridemo hitreje, s sopotniki pa jih lahko v trenutku delimo kar preko telefona.

Za celostno organizacijo: Wanderlog

Aplikacija, kjer boste imeli VSE na enem mestu: lete, nastanitve, plan potovanja, listo želja, znamenitosti, restavracije in finančni načrt. Wanderblog bo vaš najboljši pomočnik pri organizaciji potovanja. Poleg personalizirane organizacije, vam aplikacija nudi osnovne informacije v zvezi z znamenitostmi, vaš plan pa prikaže na zemljevidu, skupaj z razdaljami in časovnico. Potovalni načrt lahko delite s svojimi sopotniki, aplikacija vam pomaga celo pri deljenju financ na več delov. Wanderlog vam pomaga tudi z ocenami gostov in idejami, kaj si v bližini še ogledati.  To bo organizacija potovanja, kot je še niste videli.

Za najugodnejše letalske karte: Hopper

Aplikacija Hopper uporablja ogromno količino preteklih podatkov letalskih družb in z algoritmom določa, kdaj bodo letalske karte najugodnejše in kdaj najdražje. Cene predvidi eno leto vnaprej in se ponaša s 95% zanesljivostjo. To je aplikacija, ki vam bo pomagala izbrati pravi trenutek za nakup letalske karte in vam prihranila denar. Poleg najugodnejše cene vam pomaga najti tudi najboljšo opcijo – najkrajši čas potovanja na primer.

Za last minute nočitve: Hotel Tonight

Če neradi načrtujete vnaprej ali se znajdete pred nenačrtovanim potovanjem, vam bo prav prišla aplikacija Hotel Tonight. Aplikacija vam bo ponudila popuste na nočitve v najbolje ocenjenih hotelih. Izbirate lahko med Basic, Hip in Deluxe opcijami za nočitve in rezervirate hotel kar preko aplikacije.

Za nasvete iz prve roke: TripAdvisor

TripAdvisor verjetno poznamo vsi. Je aplikacija z ocenami gostov s celega sveta. Ko izbirate hotel, restavracije, kavo ali znamenitosti, boste na TripAdvisorju našli iskrene ocene popotnikov, njihove dobre nasvete in fotografije ter videe, ki prikazujejo realno stanje. Aplikacija vam bo zagotovo pomagala, da bo organizacija potovanja še boljša in da se boste izognili skritim pastem destinacije.

Za ture, dogodke in žure: Sygic Travel

Aplikacija za turiste, ki bi radi bili v središču dogajanja. Sygic Travel nudi informacije o vsem, kar bi radi doživeli: zabavah, dogodkih in predstavah. Vključuje tudi galerije, muzeje, parke, plaže, ture za turiste in najbolj turistično oblegane točke. Ko si izberete, česa se boste udeležili in kaj si ogledali, vam aplikacija točke pokaže na zemljevidu, skupaj z informacijami o oddaljenosti, odpiralnih časih, cenah in ocenah predhodnikov.

Za urejeno prtljago: PackPnt

PackPnt je aplikacija s pomočjo katere boste lažje spakirali in ne boste pozabili nobene pomembne stvari. Aplikacija upošteva namen potovanja, dolžino potovanja, vremenske razmere v času potovanja in aktivnosti, ki jih na destinaciji načrtujete. Če potujete poslovno, bo aplikacija pripravila drugačen seznam kot če odhajate na dopust. Seznam vključuje pravo količino primernih oblek, dodatkov, kozmetike in pripomočkov za vaše potovanje.

 

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: 10 fantastičnih svetovnih popotnic, ki so pogumno prekršile vsa pravila

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.