To so top slovenski wellnessi tega leta

Tokratna razglasitev in podelitev priznanj Naj Wellness 2019/2020 je zaradi omejitev potekala na drugačen način – preko radijskih valov turistično informativne oddaje Dobro jutro, Slovenija. Nazivi za top slovenski wellness so bili podeljeni na podlagi skupno več kot 15.500 prejetih glasov.

Naziv Naj wellness 2019/2020 so prejeli Wellness Orhidelia Term Olimia, Wellness Paradiso iz Dobove, mariborska Oaza miru, Wellness Vodnega mesta Atlantis in Wellness Lara z Jelenovega grebena.

Čeprav je bila letošnja sezona obratovanja wellessov zaradi epidemiološke situacije okrnjena, si prav vsi, ki skrbijo za delovanje številnih centrov dobrega počutja, zaslužijo posebno priznanje. Nekateri izmed njih so v začetku oktobra optimistično pričeli odpirati vrata ljubiteljem zdravega načina življenja, savnanja in sprostitvenih masaž, med njimi so tudi nagrajenci akcije Naj wellness 2019/2020.

Wellness Orhidelia

Prvo mesto v kategoriji velikih rezidentov je, tako kot že vrsto let zapored, osvojil ljubljanski Wellness Vodnega mesta Atlantis. Prav tako je drugo mesto obdržal Sense Wellness club iz Ljubljane. Na tretjega se je tokrat povzpel Wellness Galactica iz Velenja.

V kategoriji malih rezidentov so prva tri mesta obdržali lanskoletni favoriti. Tudi tokrat najbolj prepričal wellness center Oaza miru iz Maribora. Na drugem mestu je Beli Lotos iz Kranja in na tretjem Fanči iz Ljubljane.

Oaza miru

Zmagovalec kategorije Turizem – mali je Wellness Paradiso, drugo mesto je zasedel Vitarium iz Šmarjeških Toplic, ki spada pod okrilje Term Krka, ter tretje Wellness Term Banovci.

Wellness Orhidelia Term Olimia je ponovno postal “Naj wellness” v kategoriji velikih centrov sproščanja in užitka. Na drugem in tretjem mestu pa je letos sledil preobrat. Na drugo mesto se je povzpel Wellness Spa Center, Thermana Laško, tretjega pa je zasedla Balnea Term Dolenjske Toplice, prav tako del skupine Terme Krka.

Kategorija Podeželski wellness vsako leto prinaša največ novih imen. Sicer na prvem mestu ostaja stara znanka – Wellness Lara z Jelenovega grebena. Na drugo mesto se je uvrstil Lavender Hill eco resort iz Polzele. Na tretje pa wellness Kmetije Podpečan iz Žalca.

Wellness Lara

Namen akcije je predstaviti prednosti in novosti wellness centrov

Glavni namen medijske akcije še vedno ostaja širši javnosti posredovati čim več informacij o zdravem načinu življenja na splošno ter o novostih slovenskih wellness centrov.

“Resnično upamo, da letošnja situacija ne bo okrnila razvoja novih produktov in storitev, saj so različne tehnike sproščanja in aktivnosti, ne samo za telo temveč tudi duha, zelo pomembna v teh negotovih časih. Upamo, da bodo podeljena priznanja v spodbudo vsem, da zavzeto nadaljujejo s svojim delom in poslanstvom – zagotavljati čim več možnosti za zdravo preživljanje prostega časa”, so ob zaključku akcije izpostavili v uredništvu Dobro jutro, Slovenija.

Foto: Wellness Orhidelia, Oaza miru, Wellness Lara

PREBERITE ŠE: Tereza: Hvaležna sem, da živim na delu sveta, kjer vedno lahko pobegnem v naravo #intervju

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.