TOP 3 razlogi, da še to jesen obiščete Rovinj

Čeprav jesen še ne traja dolgo, bi se marsikdo strinjal, da so časi precej stresni. Ravno zato pa velja malce pobegniti pred ponorelim svetom in mi smo zelo blizu našli kraj, kjer se um in telo v trenutku umirita. Oh, Rovinj.

Če si želite oddiha, vseeno pa ne želite potovati daleč, je hrvaška Istra odlična izbira. Sploh v jesenskem času, ko je skoraj prazna in tiho čaka na obiskovalce, ki si želijo miru in počitka. Njeno čudovito letovišče je gotovo Rovinj, romantično mesto, obdano z borovim gozdom in kristalno čistim morjem. Večna idilična destinacija jeseni ponuja ugodne pakete v čudovitih hotelih. Vonj borovcev in oglašanje galebov, ki odmeva skozi staro mestno jedro, pa bo sprostilo še tako utrujene možgane.

Razvajanje duše in telesa

Morski zrak, pomešan z vonjem borovcev, že sam po sebi sprošča in zdravi utrujeno telo. Tudi morska voda je zanj seveda izjemno zdravilna, a ker zunaj ni več tako toplo, je Rovinj odlična destinacija ravno zaradi bogatih wellness programov. Odličen SPA boste našli v petzvezdičnem hotelu Lone, ponudbo pa lahko preverite tukaj. 

Kulinarika

Največji užitek za gurmane je sproščeno uživanje v gostoljubju, ljubeznivosti in strokovnosti, s katero domačini popeljejo skozi njihovo predstavo o gastronomskem doživetju. V Rovinju je mogoče odlično jesti, ravno tu pa je Michelinovo zvezdico dobila prva hrvaška restavracija. Michelinovo zvezdico je vsekakor vredno preizkusiti, gurmansko doživetje pa lahko združite tudi s prijetnim oddihom ob morju, saj Rovinj velja za enega najbolj romantičnih in najlepših hrvaških obmorskih mest, kjer si boste od stresnega življenja z lahkoto oddahnili.

Čudovito mestno jedro

Ulice starega mestnega jedra Rovinja vas bodo kar same vabile na sprehode in odkrivanja umetniških ateljejev, ki na vsakem koraku krasijo in bogatijo podobo kamnitih stavb. Vodile vas bodo do največje znamenitosti Rovinja, cerkve sv. Evfemije. Ta s svojim 60 metrov visokim stolpom nudi prekrasen razgled na mesto, njegovo okolico in prostrano morje. Stolp je tudi najvišja točka Rovinja. Pravzaprav gre za repliko zvonika bazilike sv. Marka v Benetkah. Bronast kip sv. Evfemije na vrhu stolpa se obrača v smeri vetra, ki jo kaže s svojo desno roko.

Mi smo nad Rovinjem popolnoma navdušeni in vedno se radi vračamo tja. Še posebej pa priporočamo nastanitvi v hotelih Lone ali pa Amarin, ki je nadvse prijazen tudi družinam. Zelo ugodni ponudbi zanju najdete tukaj. 

Preberite še: Sem se na izlet s svojo družino najraje odpravi COOL MAMACITA

Foto: Megabon, Shutterstock

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.