Netflix: dokumentarci, s katerimi boste lahko vsaj malo potovali

Kot kaže, so pred nami dnevi, ko bomo doma preživeli več časa, kot smo vajeni. In če že ne moremo skočiti na letalo in poleteti na drug konec sveta, nam lahko vsaj malo pomaga Netflix.

Netflix gotovo že poznate. Gre za platformo z bogatim naborom filmov, serij in drugih video vsebin, lahko pa se pohvali tudi z odličnim izborom dokumentarnih filmov. Če se sprašujete, kaj boste počeli doma, ko ne boste mogli potovati, vam tako svetujemo, da svoje misli popeljete okoli sveta. Spodaj smo zbrali nekaj Netflix vsebin, ki bodo gotovo všeč tistim, ki najbolj pogrešajo raziskovanje sveta.

The chef show Netflix

Vsi, ki pogrešate kulinariko, skozi katero spoznavate tuje kulture, boste gotovo navdušeni nad serijo, ki je pravzaprav stranski produkt snemanja filma Chef. Glavna protagonista potujeta po svetu in z znanimi obrazi in slavnimi chefi spoznavata svetovno gastronomijo. Toplo priporočamo.

Street food Netflix

Vsi, ki se vam toži po dneh, ko ste s polnim nahrbtnikom odkrivali nove dežele in se utrujeni usedli za mizo lokalnih kuharjev in preizkušali njihove jedi, boste gotovo uživali v seriji Street food. Delo ustvarjalcev serije Chef’s table vas bo popeljalo v svet okusov in ljudi, ki jih ustravrjajo.

Tales by light

Veliko sveta spoznamo zaradi snemalcev in fotografov, ki stojijo za objektivom, da zgodbe pripeljejo do naših ekranov. In Tales by light je namenjena ravno njim in njihovim portretom. Skozi njihove oči boste svet lahko odkrili še z druge plati. In druge strani objektiva.

Mountain

Slovenci veljamo za precej alpinistično usmerjen narod in Mountain je posvečen ravno najvišjim vrhovom tega sveta. Zakaj ljudje plezamo, boste spoznali ob ogledu eksperimentalnega, a nadvse navdihujočega dokumentarnega filma.

National Parks Adventure

Vsi, ki pogrešate odkrivanje nacionalnih parkov sveta, se boste v tem filmu pobližje spoznali zgodbe slapov, ledenikov in drugih naravnih čudes tega sveta.

Jack Whitehall: Travels with my father

Komediant Jake Whitehall v tej seriji po svetu potuje s svojim očetom. Duo, vsak s svojim pogledom na svet, odkriva skrite kotičke sveta, seveda pa ravno zaradi tega prihaja do simpatičnih nestrinjanj, ko vsak želi potovanje načrtovati po svoje.

The Kindness Diaries

V seriji gostitelj Leon Logothetis po svetu potuje na svojem starem motorju. Na svojih potovanjih se odloči, da pot prepusti naključjem in prijaznosti naključnih neznancev.

Preberite še: Slovenci in Slovenija skozi oči Japonke Kei #INTERVJU

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Foto: Unsplash/ 2photo pots

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.