To je pokrajina, ki je na Zemlji najbolj podobna luni

Čez vikend ste lahko opazovali polno luno, bližamo se obletnici prvega pristanka na luni, luno pa lahko doživite tudi na Zemlji. Preverite, kje se nahaja njej najbolj podobna pokrajina.

Ste si ogledali polno luno, ki je svetila ta vikend? Takšna in drugačna čudesa na nebu je vedno vredno spremljati. Luna je bila za človeka že od nekdaj eno izmed najbolj zanimivih nebesnih teles. Najbrž zato, ker je videti največja, kar je seveda posledica njene bližine. Naš edini naravni satelit pa nas je tako močno zanimal, da smo se ga kot človeštvo pred petdesetimi leti odločili pobližje spoznati. Pri tem pa je veliko vlogo igrala prav pokrajina na zemlji. Na Islandiji, če smo natančni.

Islandija je namreč igrala pomembno vlogo pri odpravi na luno. Njena pokrajina ji je namreč na las podobna, prav tako pa je zelo neposeljena. Kar osemdeset odstotkov islandske površine je namreč neposeljenih. Tudi tamkajšnje razmere so na las podobne luninim. Sploh v poletnem času, ko ni toliko snega.

Pokrajina, ki je luni na las podobna

Pred odpravo Neila Armstronga in njegove ekipe na luno, so bili astronavti tako poslani tudi na Islandijo. Predvsem zato, da bi spoznali tamkajšnje kamnine. Na vulkansko aktivnem območju so geologi namreč želeli astronavte naučiti, kaj morajo iskati na luni, ko bodo pristali. Tako so 10 dni preučevali islandsko pokrajino, hkrati pa se že takrta počutili, kot bi pristali na luni.

Če si ob letošnjem jubileju velikega skoka za človeštvo tudi sami želite doživeti luno, obiščite Islandijo in raziščite okolico vulkana Askja, kjer so pred desetletji stopali tudi astronavti.

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Foto: Unsplash

Preberite še: “Povsod je lepo, a doma je najlepše” #intervju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.