Zelo kmalu bo po ZDA zadišalo po tej priljubljeni jesenski piti. Predvsem za njihov praznik Thanksgiving, ne sme manjkati na mizi. Zakaj je bučna pita tako priljubljena?

Ravno prav hrustljava, mehka, sladka in topla. Ta slastna bučna pita je predvsem polna okusa in bo zagotovo zadovoljila vaše brbončice.

Sestavine:

Za testo:

  • 1 1/4 skodelice moke
  • 1 žlica sladkorja
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 skodelice hladnega masla (narezanega na kocke)
  • 2 do 4 žlice ledeno hladne vode

Za nadev:

  • 1 in 3/4 skodelice bučnega pireja (iz pločevinke ali domačega)
  • 3/4 skodelice sladkorja
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1/2 čajne žličke ingverja v prahu
  • 1/4 čajne žličke klinčkov v prahu
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 2 veliki jajci
  • 1 skodelica smetane
  • 1/4 skodelice mleka

Navodila:

  1. Priprava testa:
    • V posodi zmešajte moko, sladkor in sol.
    • Dodajte narezano hladno maslo in ga vmešajte v suhe sestavine, dokler ne dobite zrnate strukture.
    • Postopoma dodajajte ledeno vodo, dokler se testo ne začne držati skupaj.
    • Testo oblikujte v kroglo, ga zavijte v prozorno folijo in postavite v hladilnik za vsaj 1 uro.
  2. Priprava nadeva:
    • V večji posodi zmešajte bučni pire, sladkor, cimet, ingver, klinčke in sol.
    • Dodajte jajci ter smetano in mleko. Dobro premešajte, da dobite enotno maso.
  3. Priprava pite:
    • Pečico segrejte na 220 °C.
    • Testo razvaljajte na pomokani površini v krogu in ga prenesite v pekač za pite. Oblikujte robove.
    • Nadev vlijte v pripravljeno skorjo.
  4. Pečenje:
    • Znižajte temperaturo pečice na 180 °C.
    • Pito pecite približno 45-55 minut, ali dokler nadev ne postane čvrst in sredina se ne zgosti. Lahko preverite s pomočjo zobotrebca, ki naj bo čist, ko ga zapičite v sredino pite.
    • Pustite, da se pita ohladi pred rezanjem.
  5. Postrežba:
    • Postrezite bučno pito s stepeno smetano ali kepico vanilijevega sladoleda.

To je to! Vaša bučna pita bo odlična tako za praznične obroke kot za razvajanje kadarkoli želite uživati v okusih jeseni.

PREBERITE ŠE: RECEPT: Dišeča pečena jabolka, ki jih morate poizkusiti

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.