Tri odlične ideje za vikend izlet

Ste se spet znašli pred vprašanjem, kam na vikend izlet?

Pred nami je vikend in ker smo bili v teh dneh bolj kot sončnih žarkov deležni nižjih temperatur ter dežnih kapelj, bomo za konec tedna sonce iskali ob morju. Pripravili smo idejo za izlet na slovenski obali, bolj aktivno različico oddiha v Rakovem Škocjanu ter celo kratek skok v tujino, pri katerem pa ne bo potrebe po dolgem čakanju na mejnem prehodu.

Skratka, želimo vam čudovit vikend.

Rakov Škocjan

Zaradi zdaj že skoraj stalnih gneč na mejah se bomo ustavili nekoliko prej – obiskali bomo čudovito naravo parka Rakov Škocjan.
Če se proti Primorski odpravimo po avtocesti iz Ljubljane, ne smemo zgrešiti cestnega odseka Postojna – Unec, sicer pa je pot do Rakovega Škocjana dolga slabih 50 kilometrov oziroma pol ure vožnje. Cestnih oznak ne manjka, tako, da se na pot brez skrbi odpravite tudi brez GPS-a.

Priporočamo, da parkirate že v začetku poti, glede na vašo voljo in telesno pripravljenost pa lahko izbirate dolžino svojega sprehoda. Hoja po celotni turi sicer traja približno tri ure. Pot lahko brez težav obkrožite tudi z avtom, a verjemite, da boste naravo bolje doživeli kar peš, poleg tega pa je pot povsem nezahtevna.

Slovenska obala

Enodnevni izlet na slovensko obalo boste občutili veliko bolj dopustniško, če ga podaljšate v nočitev ali dve. Našli smo odličen paket za le 108 evrov v Garni hotelu Pristan v Kopru. Ponudba je skoraj neverjetna, saj paket zajema 2 nočitvi z zajtrkom za dve osebi, hotel pa se sicer lahko pohvali s štirimi zvezdicami. A brez skrbi, ne sanjate, gre le za 55 odstotni popust ki se ga zagotovo izplača izkoristiti. Kupon za čudovit oddih si zagotovite tukaj!

Skok v Benetke

Tudi en dan je dovolj, da obiščemo drugo državo . Še več, obiščemo lahko eno izmed svetovno najbolj priljubljenih turističnih destinacij, romantične Benetke. Bodisi ste to mesto že obiskali, bodisi si ga želite ogledati prvič – pisane hiše, neskončni kanali, Doževa palača, Trg svetega Marka, gondoljerji in odlična kava so gotovo tehtni razlogi za enodnevni skok v Benetke, ki ne razočarajo niti, ko jih obiščemo dvajsetič. Da se izognete vožnji in gneči na mejnih prehodih, se tja odpravite s katamaranom, ki pot začenja v Piranu. Kupon za 50 odstotkov popusta na vožnjo si zagotovite tukaj.

Preberite še:

10 stvari, zaradi kateri vas v Singapurju hudo kaznujejo

Foto: Thinkstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.