Komu je Anthony Bourdain v oporoki zapustil svoje letalske milje?

Od tragične smrti Anthonyja Bourdaina je minili že dober mesec.

Anthonyjev nepričakovan odhod je pretresel svet, predvsem pa ljubitelje kulinarike in potovanj. Človek, ki je z največjo slastjo raziskoval svet ter ga na krožniku predstavljal tudi drugim, je svojo pot žal prehitro zaključil, a strahu, da bi bil pozabljen, nikakor ni.

Za seboj je namreč pustil nepozabne epizode navdihujočih oddaj, inspiracijske kuharske knjige, kot piše časnik Page Six, pa se je Anthony Bourdain v oporoki odločil za seboj pustiti tudi svoje letalske milje.

Za tiste, ki morda ne veste, kaj to pomeni – gre za program zvestobe letalskih družb, ki svoje redne potnike nagradi tako, da na svojo kartico prejmejo določeno število letalskih milj, ki pomenijo brezplačne prevoze. Nekaterim potnikom uspe zbrati celo toliko poletov, da z miljami lahko nato brezplačno potujejo do konca življenja.

Ker lahko pri nekaterih letalskih družbah omenjeni program zvestobe stranke prenesejo na svoje najbližje, Anthony pa je v življenju nedvomno zbral veliko letalskih milj, se je nanje spomnil tudi v svoji oporoki. Vse brezplačne lete je namenil svoji drugi ženi Ottavii Busia-Bourdain ter jo v pismu prosil, naj z njimi upravlja tako, kot verjame, da bi si želel sam.

Bourdain je celo življenje ljudi spodbujal k potovanju in spoznavanju novega, s čimer ni prenehal niti po svojem odhodu. Po smrti pa je tudi sam prejel velik poklon za svoje delo. V začetku tedna so namreč objavili seznam nominacij za prestižne nagrade Emmy. Anthonyju in njegovi seriji raziskovanj sveta »Parts Unknown« so tako namenili kar šest nominacij. Med drugim za izjemno kinematografijo nefikcijskega programa, izjemno informativno oddajo in druge. Omenjene nagrade je sicer osvojil tudi že v preteklosti, nazadnje se je kipca lahko veselil leta 2016. V življenju je prejel kar 23 nominacij za nagrade Emmy.

Tukaj si lahko preberete, kaj vse nas je naučil o potovanjih.

Preberite še:

Tri odlične ideje za vikend izlet

Fotografija: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.