Vandraj intervju, Dora in Luka: Sanjska služba je nekaj, kar lahko delata na daljavo

Dora in Luka sta skoraj žena in mož, ki ustvarjata pod imenom On White Surface. Na njunem blogu in YouTube kanalu ju lahko spremljate na različnih dogodivščinah, na slikovitih potovanjih in izletih, s sledilci pa delita tudi kuharske recepte in DIY (“do it yourself”), oziroma “naredi sam” ustvarjalne projekte.

Vandraj Honeymoon: Dora in Luka

Kmalu pa ju boste lahko spremljali še na eni, prav posebni dogodivščini! Dora in Luka bosta svoje prvo mini poročno potovanje preživela v Vandraj duhu. Razvajala se bosta v čudovitih slovenskih kotičkih, stran od mestnega vrveža, v srcu narave Rogaške Slatine. Njun Vandraj Honeymoon bo gostil prestižen hotel Atlantida Boutique, od koder se nam bosta oglasila z idejami za oddih.

VANDRAJ priporoča: Vas mika oddih v Atlantida Boutique hotelu v Rogaški Slatini? Ponudbo preverite TUKAJ

A še preden si izmenjata zaobljube in skočita na medeni oddih, ju malo bolje spoznajte v spodnjem intervjuju.

Povejta nam nekaj o sebi, kako se predstavljata tistim, ki vaju še ne poznajo?

Sva Dora in Luka, par, ki uživa v odkrivanju novih krajev, ter ustvarjanju digitalnih spominov. Imava blog On White Surface in YouTube kanal z enakim imenom, kjer dvakrat tedensko objaviva vlog.

Predstavita nam svoj blog, kakšne vsebine tam nastajajo?

Začela sva z različnimi vsebinami, kot so kuharski recepti, “naredi sam” posnetki ter potovalnimi reportažami v angleščini. V 2018 pa sva vso vsebino začela pisati in snemati v slovenščini, saj se tako počutiva bolj sproščeno in sva tudi na posnetkih bolj pristna. Sedaj dvakrat tedensko objaviva vlog z vsebino, ki je odvisna od tega, kaj se nama dogaja v tistem tednu. Veliko je idej za izletniške točke, ter različne življenjske teme.

Zaročila sta se na Baliju, je to tudi vajin najljubši kraj na svetu? 

Težko rečeva, da je Bali najin najljubši kraj, saj sva se zaročila zato, ker je bil pravi moment za to in bi se verjetno kjerkoli na svetu bi že bila. Je pa zaradi tega dogodka prav gotovo ostal v čudovitem spominu.

Katere so vajine naslednje destinacije? 

V naslednjih dneh se odpravljava na krajši izlet v Rogaško Slatino ter v septembru na tedenski oddih v Grčijo. Pozimi pa naju že zdaj vleče v Azijo.

Na podlagi česa izbirata naslednje potovanje? 

Prvotno idejo ponavadi dobiva na različnih potovalnih blogih in Instagram profilih. Po tem pa kraj raziščeva bolj podrobno in se odločiva glede na dostopnost in nabor atrakcij, ki si jih želiva ogledati. Vsekakor pa naju vedno vleče nekam, kjer je lepa narava.

Kateri so vajini najljubši kotički po Sloveniji?  

Slovenija je res prečudovita in je teh ogromno. Če pa bi se morala omejiti na nekaj krajev so to zagotovo Goriška Brda, Velika Planina, Bohinj, Gozd Martuljek ter stari del Ljubljane.

Kakšen slog potovanja vama je najljubši?

Ko se odločiva iti na potovanje raziskovat, ne dava veliko na nastanitev in na to kateri prevoznik naju vozi. Veliko raje ta denar porabiva za to, da si ogledava kar se da veliko krajev. Zadnje čase je najina stalna praksa rent a car/motor na lokaciji, ruzak in za nosom. Redko poležavava na plaži, saj nama hitro postane dolgčas.

Top 5 svetovnih kulinaričnih favoritov? 

Oba imava rada Azijsko hrano. Najini favoriti so sushi, pad thai, ramen in thai curry. Vse to sva najboljše jedla pripravljeno na cesti za zelo malo denarja. Všeč nama je tudi to, da se vse te jedi da pripraviti brez mesa. Peti favorit pa so zajtrki acai bowls s tropskim sadjem, ki sva jih jedla na Baliju.

Kakšen bi bil vajin sanjski poklic?

Vsak mesec nekaj novega. Je pa to zagotovo nekaj, pri čemer lahko delava od doma, saj tako nisva vezana na en kraj.

Bodo vajina potovanja po poroki kaj drugačna?

Dokler si ne ustvariva družine verjetno ne bodo potovanja nič drugačna.

VANDRAJ priporoča: Vas mika oddih v Atlantida Boutique hotelu v Rogaški Slatini? Ponudbo preverite TUKAJ

Česa se na Vandraj Honeymoonu najbolj veselita?

Glede na to, da je najino potovanje dan po poroki se zelo veseliva SPA centra v hotelu, kjer bova lahko okrevala od napornih priprav in še bolj naporne noči. Prav tako pa je Rogaška Slatina znana po lepi naravi in sprehajalnih poteh.

Foto: On White Surface

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.