“Vse, kar potrebuješ, je pogum!” – Anja Širovnik in Kaja Casar o selitvi na Tenerife

Anja Širovnik in Kaja Casar sta tisti tekmovalki resničnostnega šova, ki sta s svojo simpatičnostjo osvojili največ gledalcev. Njuna priljubljenost je na družbenih omrežjih zrasla visoko in pogumno sta zagrabili ponujeno priložnost. Ker jima delo na družbenih omrežjih to omogoča, sta spakirali kovčke in sledili svojim sanjam po soncu in morju. Z majem sta se preselili na Kanarske otoke. Pravita, da nista potrebovali drugega kot pogum.

Kako bi se predstavili tistim, ki vaju še ne poznajo? 

Sva Kaja Casar in Anja Širovnik, spoznali sva se v resničnostnem šovu in razvili prijateljstvo. Radi potujeva, radi dobro jeva, radi športava. Imava veliko skupnih interesov, zato z veseljem preživljava čas skupaj. Ker opravljava isto delo, sva se odločili, da se skupaj podava na novo preizkušnjo in se skupaj preseliva na Kanarske otoke. 

Zelo lepo je opazovati, kako se iz neke skupne izkušnje razvije takšno prijateljstvo. Vidve sta se celo odločili za življenje pod isto streho. In to na kanarskih otokih. Kaj je pripeljalo do tega? 

Želeli sva si spremembe, želeli sva si toplo vreme, morje in sonce. Zaradi dela kreiranja vsebin za podjetja, sva vseeno želeli ostati nekje v Evropi, da lahko s tem nadaljujeva. Da je ista valuta, isti standard, da poznava jezik. (Obe obožujeva španščino). Kanarski otoki so bili idealna izbira. 

Kako sta izbrali otok in zakaj? 

Prva izbira so bili Tenerifi. To je otok stalne pomladi. Temperatura je prava skozi celo leto. Odločili sva se, da greva poskusno, za en mesec, da vidiva, če nama življenje ustreza. Ni bil potreben cel mesec, že po dveh tednih sva vedeli, da je to to. Atmosfera, “vibe”, čudovito je! Začeli sva iskati stanovanje in se odločili, da z majem zaživiva na Tenerifih. 

Kakšno je življenje na Kanarski otokih? Kako se razlikuje od tega v Sloveniji? 

Bolj preprosto je, ljudje so bolj sproščeni, prijazni, odprti. Sprejemajo naju brez predsodkov, zavisti. Presenečeni sva bili na primer, kako so povezani, kako jim ni težko priporočiti sosednje trgovine, če v prvi nečesa nimajo ali imajo slabše. Tu je otoško, morsko življenje. Sproščeno, prijetno, lažje, preprosto. Težko se opiše z besedami. 

Torej niti ni bilo težko zapustoti službe in se podati v neznano? Sta sploh imeli kakšne pomisleke? 

Ne! Če ne poizkusiš, ne veš. Saj nimaš kaj izgubiti v resnici. Če ni ok, se vrneš. Greš, pogumno. Pogum je vse, kar potrebuješ 

Kakšno službo bosta opravljali? Je težko dobiti službo?

Trenutno imava srečo. Izkoristili sva priliko prepoznavnosti na družbenih omrežjih in imava veliko dela. Tako da bova potencialno dodatno delo kombinirali s tem. Ni lahko, je težje kot izgleda v resnici. Veliko je organizacije in samodiscipline. Predvsem to, da ločiš delo in zabavo. Za dodatno delo na Kanarskih ni problema, ni težko najti službe, saj gre za turistično destinacijo. Vedno lahko dobiš delo v nekem lokalu. Že prvi dan so nama povedali, da ne potrebujeva niti znanja španščine, če bi želeli delati. Če želiš delati, se hitro najde nekaj. 

Kako pa je s stanovanji? Kakšne so cene? 

Cene so odvisne od lokacije. Nižje so na severu otoka, kjer je slabše vreme. Cenejša so stanovanja, ki so v hribu. Za južni del otoka pa so cene primerljive s cenami v Ljubljani. Tudi cene v trgovini so zelo podobne slovenskim. 

Zakaj sta se vrnili in kdaj spet odhajata? Kako dolgo planirata ostati?

Vrnili sva se izključno zato, da se dobro pripraviva. Da pametno spakirava, da urediva vse, kar morava urediti. Kajo je čakala še operacija kolena, zaradi poškodbe v Exatlonu. Torej zato, da lahko začneva tam na sveže, brez skrbi. Kako dolgo bova ostali? Bova videli. Stanovanje imava zaenkrat za 3 mesece.

Bosta svoje dogodivščine delili na Instagramu? Vama to vzame veliko časa? Planirata vsebino vnaprej ali se je lotujeta spontano? 

Seveda! V bistvu vzame cel dan. Ljudi zanima, kaj počneva, kaj se dogaja in trudiva se prikazati čimveč. Večino stvari posnameva spontano, sploh storije. Želiva, da je pristno. Veliko časa vzamejo tudi sodelovanja, kjer morajo biti objave bolj organizirane. Ne vidi se, ampak: izbrati morava obleko, se urediti, frizura, make up, izbrati lokacijo, kadre, prave kote, … umestiti izdelek v najino življenje, kontekst, zgodbo. Narediti vse skupaj zanimivo in hkrati zares pristno. Ne izgleda, ampak dela je ogromno. Veliko časa preživiva online, Najine misli so obremenjene. Zato si trudiva vzeti tudi dan brez telefona. Da zbistriva misli. Super je tudi surfanje, ker v vodo ne moreva vzeti telefona (smeh).

Želimo vama vse naj naj naj naj najlepše in se veselimo objav. Za konec še: Kje se vidita čez 5 let? 

Hvala! Veseli bova vašega spremljanja! Kje se vidiva čez pet let? Trenutno je najin moto: “go with the flow”. Včasih sva vse planirali, pa sva ugotovili, da je bolje, če se samo prepustiš. Zdi se nama, da naju pot ne bo kmalu zanesla nazaj v Slovenijo, ampak puščava odprto tudi to možnost. 

Anji in Kaji lahko na novi poti sledite na njunih Instagram profilih. Anja Širovnik bo svoje dogodivščine objavljala TUKAJ , Kaja pa TUKAJ.

 

 

Foto: Anja Širovnik in Kaja Casar

Imate tudi vi prijatelja, ki živi v tujini, veliko potuje, pozna najboljše kotičke za izlete po Sloveniji ali sosedih in bi z Vandraj bralci delil svojo izkušnjo? Ali pa morda sami živite v zanimivem mestu in radi raziskujete svet? Pišite mi na anja@vandraj.si!

PREBERITE ŠE: Slovenski par, ki živi v kombiju in se vsako jutro zbudi v novem kraju #intervju

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.