5 idej za nepozaben oddih v Sloveniji

Slovenija ponuja kup idiličnih kotičkov za oddih in prijeten dopust med razvajanjem v wellnessu, ob obronkih zelenih gozdov in na prostranih zelenicah.

Ne slovi pa le po naravnih lepotah. Severovzhodna Slovenija s Prekmurjem na čelu diši tudi po izjemni kulinariki. Zvrhani krožniki tradicionalnih dobrot, od gibanice do langaša, bograča, paprikaša in dodolov, pa odličnih vin! Ta del Slovenije je bogat tudi s termalno vodo, ki napaja ene najpomembnejših term pri nas. Poleg odlične wellness ponudbe v teh krajih lahko počnete še marsikaj drugega. Od igre golfa, obiska adrenalinskega parka, kolesarjenja po idilični pokrajini, obiska vinskih kleti in še kaj.

Ekipa Vandraj je zbrala 5 ponudb na domačih tleh, kamor vas lahko odnese še to poletje.

Prekmurska vas Ajda, Moravske Toplice (ponudbo preverite TUKAJ)

Zaužijte Prekmurje v novem naselju Prekmurska vas Ajda. Očarljive sodobne hiške so navdahnile cimprače, tipične prekmurske hiške, krite s slamo. Hiške so krite s slamo ter obogatene z lesom, kar jim daje naravno zračnost ter toplino. Velike steklene površine jih napolnijo s svetlobo in stanovalcem odpirajo pogled na barvitost naravnega prekmurskega okolja. Hiške so umeščene v park visokih listnatih dreves v neposredni bližini kopališkega kompleksa Terme 3000. Ker so obdane z zelenjem in senco, bodo vaša popolna sprostitev v naravi – sredi prekmurskih travnikov z zelišči in rastlinami, ki blagodejno vplivajo na zdravje in dobro počutje, ter v kraljestvu štorkelj in čebel, ki si svoje bivališče poiščejo tam, kjer je okolje najbolj kakovostno in čisto.

Grand Hotel Primus, Ptuj (ponudbo preverite TUKAJ)

Si predstavljate kratek oddih od vsakdanjika v stilu Rimljanov? Pa sprostitev v odličnem wellness centru in razvajanje s kulinaričnimi dobrotami? Grand Hotel Primus je pribežališče za vse, ki si želite povrniti vitalno energijo in se obkrožiti z zdravjem, harmonijo in dobrim počutjem. Pridih bogate rimske preteklosti mesta je mogoče čutiti na vsakem koraku – gostje hotela se lahko sprostijo v wellness centru rimskega sloga ali razvajajo s kulinaričnimi dobrotami, katerih recepti segajo v daljno preteklost. Drugemu tipu uživačev je namenjeno Golf igrišče Ptuj. Ob hotelu se nahaja velik termalni vodni park z olimpijskim bazenom za male in velike uživače. 

Hotel Livada Prestige, Moravske Toplice (ponudbo preverite TUKAJ)

Petzvezdični spa hotel Livada Prestige se nahaja v Moravskih Toplicah, med prekmurskimi ravnicami, ki nudijo mir, kakršnega urbana središča že dolgo ne poznajo več. Za popolno doživetje sprostitve si tako gostje kot obiskovalci lahko privoščijo užitke v termalnih bazenih, v savna centru in fitnesu, masažah in ostalih wellness storitvah! Hotel je povezan s toplim hodnikom do Termalnega parka. Tu na svoj račun pridejo tudi golfisti. Golf igrišče Livada je le nekaj korakov stran od Hotela Livada Prestige. Golf igrišče Livada se z 18 igralnimi polji razprostira na več kot 50 hektarjih in kot naravni park obdaja turistični kompleks Terme 3000 – Moravske Toplice. 

Hotel Izvir, Zdravilišče Radenci (ponudbo preverite TUKAJ)

Hotel Izvir leži ob zelenem zdraviliškem parku z edinstvenim izvirom mineralne vode iz Radencev. Ni prav dosti dežel, ki bi se lahko ponašale s toliko naravnimi izviri mineralne vode kot Radenci z okolico. Znanih je več kot 45 izvirov. Arheologi so ugotovili, da so izvire tukajšnje mineralne vode izkoriščali že v pradavnini. Ime Hotela Izvir je poklon tem čudovitim darovom narave. Termalni park Zdravilišča Radenci z 10 bazeni vabi, da preizkusite blagodejno moč termalne vode. Še posebej boste uživali v bazenih s podvodnimi masažami. Blagodejni vpliv radenske mineralne vode boste občutili v različnih mineralnih kopelih, inhalacijah in pitnih kurah, telo pa lahko prečistite tudi v razkošnem svetu savn.

Bungalovi v Termah 3000, Moravske Toplice (ponudbo preverite TUKAJ)

Zaljubljenci v podeželsko romantiko boste v zavetju te prijazne turistične vasi doživeli popoln odmik od stresnega vsakdana. Sodobni bungalovi s teraso so ena od priljubljenih možnosti nastanitve na tem delu Slovenije. V vsaki hišici so po štiri dvoposteljne sobe z lastnimi vhodi. Od bazenskega kompleksa Terme 3000 so oddaljene 150 metrov. Glasno in razigrano zabavo vam ponujajo v enem največjih vodnih parkov, umirjen počitek pa v poživljajočem objemu krošenj velikih panonskih dreves in wellness centra.

Foto: Sava Hotels & Resorts

PREBERITE ŠE:

Preizkušeno v Prekmurju: Langaš, paprikaš in bezgov sladoled #recept

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.