8 napak, ki jih NE počnite pri rezervaciji hotela

Tudi načrtovanje potovanja ima svoj čar. Od rezervacije hotela in prevoza do ogledov znamenitosti, preden pa se lotite vsega skupaj, ne pozabite na spodnje stvari.

Ne pozabite preveriti točne lokacije hotela

Lokacija hotela JE pomembna. Ne glede na to, kako čudovita je soba, vam ta ne bo koristila prav veliko, če boste v njej zgolj spali, večino ostalega časa pa preživeli med ogledovanjem kraja in se (zaradi slabe lokacije) ves dan prevažali po mestu. Na račun dobrega izhodišča hotela lahko namreč privarčujete tudi na račun prevozov po mestu, kar vkalkulirajte že med primerjavo cen hotelskih sob. Oglejte si zemljevid in skočite na Google Street View – tako boste takoj vedeli, kako je hotel videti tudi z ulice in ga ob prihodu tudi lažje našli.

Ne preskočite ocen drugih gostov 

Prebiranje ocen in kritik drugih gostov je najboljša strategija, kako najti dobro nastanitev na podlagi priporočil in opozoril tistih, ki so bili tam že pred nami.

Ne pozabite vprašati, če v hotelu nudijo prevoz do letališča, železniške ali avtobusne postaje

Če boste v nov kraj prišli z letalom, vlakom ali avtobusom, vas čaka še pot do hotela. Pri rezervaciji preverite, če morda nudijo brezplačen prevoz do hotela. Pa tudi če ni brezplačen – vam lahko prihrani iskanje informacij o drugih javnih prevozih.

Ne pozabite vprašati, kako je s parkiriščem 

Če se boste do hotela pripeljali z lastnim prevozom, preverite tudi, kako je s parkiriščem. Ta v velikih mestih namreč ni samoumeven. Morda ga sploh ni, morda je plačljiv. V vsakem primeru, preverite, kakšna je politika hotela v zvezi s tem.

Ne pozabite na zajtrk 

Številni hoteli imajo v ceno vključen tudi zajtrk. In pri drugih morate zanj doplačati posebej. O tem se prav tako pozanimajte v opombah ponudbe, saj veste, zajtrk je ključen za dober začetek dneva.

Internetna povezava naj ne bo samoumevna 

Čeprav si danes težko predstavljamo kraj, kjer nimajo brezplačnega Wi-FI-ja, ti še vedno obstajajo. In niso redkost. Zato v primeru, da ga boste potrebovali, pri rezervaciji glejte tudi na to.

Cene se lahko razlikujejo od ponudnika do ponudnika 

Lahko se zgodi, da enak hotel po različnih cenah najdete na različnih straneh za rezervacije hotelov. Primerjajte cene in izberite tisto ponudbo, ki vam bolj odgovarja.

Ne pozabite enostavno vprašati

Saj poznate tisti rek – kdor jezika špara, kruha strada. Presenečeni boste, kaj vse lahko hotelirji naredijo za vas. Gost je pač še vedno kralj. Če je vzglavnik pretrd, prosite za mehkejšega, če vam zmanjka šampončkov, prosite za nove. In če bi radi kaj dobrega pojedli, za priporočilo vprašajte na recepciji. Predvsem pa – uživajte v oddihu!

Foto: Unsplash

Preberite še: Kaj lahko in česa ne smete vzeti domov iz hotela?

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.