Kaj lahko in česa ne smete vzeti domov iz hotela?

Rešimo dilemo enkrat za vselej – kaj lahko iz hotela vzamete s seboj domov?

Se spomnite epizode iz serije Prijatelji, kjer je Ross ob odhodu iz hotela v svoj kovček zatlačil vse, kar se je dalo odnesti? Na malih ekranih se je situacija zdela precej komična. A po besedah hotelskih sobaric tudi precej resnična. Gostje hotelov namreč velikokrat sobe pred odhodom popolnoma opustošijo. S seboj odnesejo praktično vse, kar se odnesti da. domov

Verjamemo, da se v vsakemu izmed nas skriva malce Rossa. Misel, da bi morda kakšno hotelsko malenkost spakirali v svoj kovček, ni ravno redka. A kljub malce kleptomanski želji, da bi imeli prav vse, kar nam ponujajo v hotelu, se je bontona pač treba držati.

Da se naslednjič ne znajdete v dilemi – kaj vam kot gostu hotela v resnici pripada. In kaj je morda bolje pustiti v hotelski sobi, spodaj nizamo najpogostejše predmete, ki po besedah sobaric hotelskim gostom zbujajo največ skomin.

Šampon

Priporočamo, da se v hotelu držite pravila velikosti. Kar je pakirano v miniaturnih embalažah, je navadno namenjeno le vam. Kar pa nastopa v svoji »naravni« velikosti, pustite pri miru. Mini šampon za lase, balzam in gel za tuširanje, ki vam ga v kopalnici vsak dan pusti sobarica, je torej vaš. Nikar pa ne sunite velikega losjona za roke, ki tako neznansko diši v glavni toaleti hotelskega lobija.

Kopalni plašč

Ne! Kopalni plašči naj služijo vašemu udobju med tem ko se gibate med svojo sobo, SPA centrom in bazenom, nikar pa jih iz hotela ne nosite ne na sebi ne v vašem kovčku. Prav tako velja za hotelske brisače. Namenjene so uporabi znotraj hotela, ne popestritvi vaše domače kopalnice.

Copati

V hotelski sobi vas bodo navadno čakali tudi preprosti beli copati ali natikači, ki jih lahko nosite v sobi, v hotelu in wellnessu. Ker se ti, nasprotno od kopalnega plašča in brisač, ne reciklirajo za naslednje goste, pripadajo vam in jih brez sramu lahko odnesete domov.

Posteljnina

Tudi posteljnina naj vam služi le tekom vašega bivanja v hotelu in čeprav je tako lepo bela, dišeča in udobna, naj vas ne premami, da jo pospravite v kovček.

Knjige

Na nočnih omaricah hotelskih sob boste marsikdaj našli kakšno knjigo, ki je namenjena branju pred spanjem, a tudi če jo tekom dopusta ne boste uspeli prebrati do konca, jo ob odhodu pustite znotraj hotelskih zidov, saj jo bodo najverjetneje želeli prebrati tudi tisti, ki pridejo za vami. domov

Pribor

Če je plastičen, si ga lahko prilastite, saj vam bo morda prišel prav, ko boste na poti po novem mestu želeli pojesti svojo malico, če pa gre za kovinskega, ga morate pustiti v hotelu. Enako velja tudi za kozarce in krožnike.

Rože

Hotelske lončnice ponavadi res lepo cvetijo, a naj ostanejo na svojem mestu. Posamezne cvetlice, s katerimi pa zaposleni v hotelu dekorirajo vašo sobo, mizo ali posteljo, pa so lahko vaš mali spominek.

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Foto: Shutterstock

Preberite še: Žiga Lieber: »Brazilci čez vikende res počivajo, ne kosijo trave in pospravljajo kleti.«

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.