8 stvari, ki jih mora doživeti vsak, ki prvič obišče Dunaj (in namig za ugodno prenočišče)

Ste že bili na Dunaju?

Avstrijsko glavno mesto je zaradi svoje bližine odlična destinacija za izletniški pobeg, ko potrebujemo premor od domače rutine. Kulturnega šoka sicer tu ne bomo doživeli, gotovo pa bomo uživali ob raziskovanju mesta, v katerem živi skoraj toliko ljudi kot na celotnem ozemlju naše države.

Če ste dunajski začetnik ali pa ste ga morda le bežno obiskali v času božičnih sejmov, svetujemo, da preberete spodnji seznam znamenitosti, ki jih morate ob prihodu na Dunaj poiskati, obiskati ter si jih vtisniti v spomin.

Še preden pa pričnemo z naštevanjem, naj vam namignemo, kje najti ugodno prenočišče. Za hotelsko nočitev z zajtrkom za dve osebi lahko plačate manj kot 50 evrov. Za rezervacijo udobne sobe kliknite tukaj.

Schönbrunn

Brez obiska baročne poletne rezidence, v kateri so nekoč bivali Habsburžani, ne bo šlo. Sprehodite se skozi razkošne sobane ter se načudite čudovito urejenemu vrtu, ki se nahaja pred dvorcem.

Katedrala Svetega Štefana

Gotska lepotica se s svojim veličastnim zvonikom ponosno dviga kar 136,44 metrov visoko. Oglejte si njeno temačno, a čarobno notranjost, če pa se boste povzpeli na vrh stolpa, lahko uživate tudi v veličastnem razgledu na mesto.

Rathaus

Dunajska mestna hiša je nekaj posebnega in za marsikoga najlepša stavba v mestu. Presodite sami!

Asiška cerkev

Pravljična cerkev pravzaprav izgleda kot nekakšen dvorec in je vsekakor vredna vaše pozornosti.

Prater

Največji park na Dunaju slovi po svojem razglednem kolesu, ki ga obdaja najstarejši zabaviščni park na svetu. Preživite nekaj nadvse prijetnih uric ter doživite razgled z vrha kolesa.

Muzejska četrt

Dunaj že od nekdaj velja za rajsko destinacijo ljubiteljev kulture in umetnosti, muzejska četrt pa se tu razlega na kar 60 tisoč kvadratnih metrih!

Hiša glasbe

House der musik je interaktivni muzej zvoka, nad katerim boste enostavno navdušeni. V njem se lahko preizkusite v komponiranju glasbe, se sprehodite skozi življenja svetovno znanih skladateljev in na lastni koži doživite, kako je postopna izguba sluha zaznamovala Beethovnovo ustvarjanje.

Koncerti

Dunaj je pogostokrat prizorišče mnogih glasbenih spektaklov. Na tej povezavi lahko preverite, kateri zvezdniki bodo v prihajajočih mesecih nastopili na dunajskih odrih, pa tudi predstava v dunajski operi je nepozabno doživetje!

Naj vam namignemo, kje najti ugodno prenočišče. Za hotelsko nočitev z zajtrkom za dve osebi lahko plačate manj kot 50 evrov. Za rezervacijo udobne sobe kliknite tukaj.

Več od Dunaju si lahko preberete tukaj:

Dunaj – vse bolj živahno urbano okolje

 

Foto: Shutterstock

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.