8 stvari, ki si jih v zvezi s potovanji prisezite za 2020

Sveže leto prinaša nov val navdiha, tudi ko gre za raziskovanje novih destinacij. Kam vas bo odneslo letos? Zbrali smo 8 novoletnih zaobljub, ki si jih popotniki in tisti, ki želite to v 2020 postati, natisnite, uokvirite in vsak dan znova poskusite uresničiti!

S seznama bom odkljukal(-a) najmanj en kraj, kjer še nisem bil(-a)! 

Zgolj govoriti o tem, da bi šli radi na Bali, ni dovolj. Morda bo pomagalo, če si svoj “bucket list” tudi dejansko fizično zapišete, ga natisnete in svoje načrte tako tudi prej uresničite. Zgolj sanjarjenje vas ne bo prestavilo na sanjsko destinacijo!

Manj kavic, več kovančkov v pujsa za potovanja! 

Da boste lahko res šli na pot, ni treba veliko. Namesto za kavico ali drago večerjo, kovančke spravite v hranilnik in presenečeni boste, koliko se bo nabralo za nove popotniške podvige. Če je povratna letalska karta v Barcelono 20 evrov, koliko kavic je to?

Letalske karte bom kupil(-a) dovolj zgodaj in privarčeval(-a)!

Če imate seznam krajev, kamor vas vleče letos, z načrtovanjem začnite čim prej. Spremljajte cene letalskih kart in nastanitev, saj boste le tako ujeli akcije, s katerimi boste privarčevali.

Letos bom pakiral(-a) racionalno!

Ne, ne potrebujete desetih parov nogavic, če greste na morje za 5 dni. Oblačil vedno spakiramo preveč, povrh vsega pa še nakupimo kaj novega. To leto ostanimo na materialnem minimalizmu, kar šteje, pa naj bodo dogodivščine!

Izkoristil(-a) bom ves dopust!

Če ste eni tistih srečnežev z redno zaposlitvijo, ki vam nudi PLAČAN dopust, ga izkoristite!

Letos bom bolj spontan(-a)!

Čeprav s predčasno organizacijo potovanja lahko privarčujete, pa so tudi last minute ponudbe fine, občutek, ko se čez noč odločite, da je čas za novo dogodivščino, pa je eden najlepših!

Na pot grem tokrat čisto sam(-a)!

Solo potovanja so nekaj, kar bi moralo biti v 2020 na vašem seznamu zaobljub in stvari, ki jih morate doživeti. Z razvojem tehnologije potovanja še nikoli niso bila tako preprosta, prav zaradi nje pa smo v vsakdanjem življenju začeli tudi izgubljati same sebe. Najdete se lahko na poti, še bolj, če jo prehodite sami!

Med potovanjem lahko naredim tudi nekaj dobrega za svet!

Na poti lahko del dopusta namenite pomoči v dobrodelnih organizacijah – v Aziji na primer pomagate v sirotišnici za slone ali pa na kakšnem od grških otokov priskočite na pomoč v centrih, kjer oskrbujejo migrante, ki so na rajskih plažah v iskanju boljšega življenja pristali v prenatrpanih čolnih. Poleg tega pa tudi potovanja lahko približamo trajnostnim trendom in poskušamo biti z migracijami in uporabo vlakov namesto lastnih avtomobilov, ladij in letal karseda lahki za okolje.

Foto: Shutterstock

Preberite še:

Vandraj insider: Slovenka, ki se je s Francozom ustalila na rajskih Karibih

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.