Advent v Zagrebu: Kako ugodno do božične pravljice v Zagrebu?

Tudi letos številni komaj čakajo december. In čarovnijo, ki jo s seboj prinaša v središča znanih evropskih prestolnic. Na seznamu najbolj prestižnih letošnjih adventov se bo med Dunajem in Amsterdamom gotovo znašel tudi Advent v Zagrebu. Ta se v zadnjih treh letih ponaša z naslovom najlepšega božičnega sejma. Poleg tega je Advent v Zagrebu tudi eden od najbližjih božičnih sejmov, ki jih morate obiskati med prazniki.

Adventni čas je čas pred božičem, ko se kristjani pripravljajo na božič. Letos se začenja s prvo nedeljo v decembru, torej 1. decembra, in traja do 24. decembra. Ravno zato so božični sejmi postali nepogrešljiv del adventa. Označujejo praznovanje, druženje in veselje, kar je delno tudi smisel adventa.

Advent v Zagrebu lahko doživite že za pičlih 11 evrov z vključenim prevozom.

Priporočamo vam, da letos obiščete Advent v Zagrebu, ki se začne 30. novembra in vam bo na voljo vse do 7. januarja. Ponudba, ki ste jo lahko videli v preteklih letih, se lahko primerja s tisto v večjih in najbolj znanih evropskih prestolnicah. Letošnja vsebuje še neke novosti, ki jih do zdaj niste imeli priložnost videti. Tudi letos bo javni prevoz po Zagrebu brezplačen, tako boste lahko obiskali številne zagrebške kotičke. A boste letos za vožnjo z vzpenjačo do Gornjega grada morali plačati. Tam vas bo pričakala ponudba, ki je vsako leto bolj obsežna in raznovrstna. Na Strossmayerjevem sprehajališču vas pričakuje Advent na Strossu. Vsakodnevni koncerti in delavnice bodo skupaj s prekrasnim pogledom na mesto in razkošno okrasitev očarali vsakogar.

Po tem, ko obiščete zgornji del mesta, se spustite do predora pod mestom (tunel Grič), ki je lani zasijal v čarovniji severnega pola. Skriti predori vas bodo peljali ravno do središča mesta, kjer se nahaja več posameznih sejmov – advent na glavnem trgu, evropskem trgu ter Zrinjevcu. Od tu lahko pot nadaljujete do ledenega parka na trgu kralja Tomislava, kjer se nahaja največje in najlepše drsališče v tem delu Evrope. Med potjo vas bodo premamile različne dobrote iz bogate gastronomske ponudbe.

Božični Zagreb lahko doživite že za pičlih 11 evrov z vključenim prevozom.

Še vedno ni znano, kako bo videti letošnji Advent v Zagrebu. A prepričani smo, da tam lahko pričakujete nepozabno izkušnjo in veliko zabavnih vsebin za vse generacije. Rezervirajte izlet z Megabonom po neverjetni ceni za samo 11 evrov na osebo z vključenim prevozom, spremstvom in organiziranimi programi. Pridite, obiščite in tudi letos začutite pravi Zagreb!

Foto: Shuttertsock

Preberite še: Barcelona: povratni let v katalonsko prestolnico le 23 evrov

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.