Amsterdam: 5 idej za nepozabne foto spomine

Tokrat vas popeljemo v deželo tulipanov, plezalcev in vetrnic. Kaj početi v Amsterdamu in zakaj ga obiskati spomladi? Ponujamo vam 5 idej za zabavo v Amsterdamu – kaj morate poslikati, kaj obiskati in kje lahko poskusite slavni “stroopwafle” – slavno karamelno sladkarijo.

Zakaj obiskati Amsterdam?

Čeprav je res poln turistov, lahko Amsterdam primerjamo z Ljubljano. Kompakten, pristen, slikovit in poseben, je Amsterdam idealen za vse turiste brez avta, saj ga lahko raziščete peš, z javnim prevozom ali s kolesom. Kar je pri njem še očarljivo, so barvite hiše, razporejene vzdolž kanalov, mostovi, ki vodijo iz ene ulice v drugo in na splošno vzdušje, ki prevladuje v mestu. Če vas zanima hrana, umetnost ali vam je všeč biti sredi dogodkov, potem je Amsterdam pravi kraj za vas.

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da raziščete mesto s kolesom. Da, dobro je znano, da je Amsterdam kolesarsko mesto in da boste našli kolesarje na vsakem koraku, vendar se ne ustrašite. V tem kolesarjem prijaznem mestu lahko enostavno najamete kolo in obiščete vse, kar Amsterdam ponuja, saj so ulice prilagojene kolesarjem. Torej izkoristite dan in se zapeljite po ulicah Amsterdama.

Če lahko, se za trenutek ustavite na enem od mostov, ki povezujejo ulice, kjer lahko doživite sončni zahod nad kanalom. Ta mesta so kotički miru v sicer zasedenem mestu. Obiščite četrt Joordan (eno najstarejših okrožij v Amsterdamu) in se sprehodite po njenih prikupnih kanalih ali pa preprosto skočite na čoln in doživite ta del Amsterdama iz druge perspektive.

Tulipani in vafli

Za vse ljubitelje cvetja in rastlin priporočamo obisk enega najstarejših botaničnih vrtov v Evropi. To je Hortus Botanicus, zelena oaza sredi mesta. Botanični vrt je odprt vsak dan od 10. do 15. ure, vstopnica za odrasle stane 9,75 €, trenutno pa sta aktualni dve razstavi: “2019 rastline in zdravje” in razstava tulipanov. Nasvet: Tudi če niste ljubitelj rastlin, bo del te zelene oaze na vašem Instagramu videti čudovito!

In zadnja stvar na seznamu je stroopwafel – priljubljen nizozemski posladek, narejen iz dveh tankih vafljev v kombinaciji s karamelnim sirupom. Najdete jih povsod, v trgovinah, pekarnah, na stojnicah, vendar vam priporočamo, da ga preizkusite v pekarni Van Wonderen Stroopwafel, specializirani za te sladke in okusne dobrote.

Če smo vas zainteresirali za Amsterdam, poglejte, kaj ta teden ponuja Megabon in si zagotovite svoj termin v Best Western Amsterdam Airport Hotel Uithoorn, do -49% ceneje! Če pa potrebujete le ugodnejše karte, si oglejte lete do Amsterdama!

Foto: Shuttersock

Preberite še:

5 nasvetov, ki vas lahko spravijo iz ekonomskega v poslovni razred

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.