Ankaran: Jesenski oddih 47 odstotkov ceneje

Poletje se izteka. Ker radi na koledarju že v naprej označimo datum za nov oddih, že načrtujemo, kje se bomo razvajali jeseni. Tokrat predlagamo Ankaran.

Izkoristite 43 odstotni popust za sproščujoč dopust v mirnem Ankaranu. Kupon s popustom, vključenima dvema nočitvama z zajtrkom za dve osebi najdete tukaj.

Tudi, ko nastopi jesen ima morje pomirjujoč učinek. Izlet v Ankaran je aktualna vikend ideja skozi celo leto. Odpravimo se torej na svež zrak, ki diši po soli, naužijmo se malce toplejših temperatur ter sprostimo misli ob prijetnem sprehodu ob morju. Čeprav naša obala ni ravno dolga, ob njej leži kar nekaj mestec, ki jih je res prijetno obiskati, zato smo izbrali čudovit kraj za oddih, kjer se velja ustaviti ob naslednjem obisku Primorske.

Ankaran je majhna, a zelo prijetna in priljuljena destinacija za vse, ki si želijo mirnea oddiha. Leži tik ob meji z Italjo. Blizu se nahaja italijansko obmorsko mestece Muggia, ki ga gre zagotovo raziskati.

Kje prespati?

Tokrat predlagamo, da nekaj dni preživite v Ankaranu, v hotelu Oltra. Ta se skriva v zatišju mediteranskih dreves. Le tri minute stran boste našli prijetno prodnato plažo, kjer se lahko tudi v jesenskih dneh še vedno sprostite v toplem morju. Zaradi zatišne lege vas tu namreč ne bo ujela burja. Zato oste lahko uživali v mirnem okolju in brezveterju ter se naužili zadnjih toplih sončnih žarkov.

Okoli hotela je urejen čudovit park, kjer se lahko sprehajate ali pa preberete roman, ki vam ga ni uspelo med poletjem. Na omočju Ankarana so mod gradnjo zdravilišča našli celo čudovit mozaik iz rimskih časov, ki ga danes hranijo v koprskem muzeju.

Ankaran je bilo sicer zelo priljubljeno letovišče že v rimskih časih, danes pa je tudi odlična izhodiščna točka za izlete po drugih krajih slovenske obale. Tisti, ki uživate v šprtnih aktivnostih oste gotovo navdušeni nad dostopnostjo okoliških kolesarskih poti. Te so čudovito urejene za sproščujočo rekreacijo. Vodijo vas po panoramskih obalnih cestah, ki vas bodo pripeljale vse do Italije.

Skratka, oddih v Ankaranu nadvse priporočamo, saj se boste na tako mirnem kraju lahko umirili po dinamičnem poletju ter se pripravili na hladnejše in mirne mesece.

Foto: Megabon

Vandraj intervju, Dora in Luka: Sanjska služba je nekaj, kar lahko delata na daljavo

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.