Jesensko potovanje po Turčiji

Turčija svojim gostom nudi veliko več kot le sonce, plaže in morje. V Turčiji najdemo osupljive naravne lepote, kulturne in zgodovinske znamenitosti, zanimiva mesta in impresivne stavbe. Je to morda vaša naslednja sanjska destinacija za popoln oddih?

Poznate Likijo? Področje izvira iz starega veka in se nahaja v današnji jugozahodni Turčiji. Dinamični zgodovini pod vplivom močnih civilizacij so danes priča zanimive izkopanine mest iz časa antike. Ob edinstvenih antičnih izkopaninah, vas bo Turčija vsekakor očarala še z ugodno klimo, gastronomijo, kulturo in naravnimi lepotami.

Ne zamudite največjih znamenitosti tega potovanja: Efez – edinstveno rimsko mesto, ki fascinira s svojo velikostjo in ohranjenostjo in kjer se v bližini nahaja hiša Device Marije. Obiska vredsta sta tudi Pamukkale – kompleks naravnih bazenčkov s termalno vodo, v katerih je nekoč uživala tudi Kleopatra in Antalya – eno najlepših mest turške riviere.

Kako na pot? Na Megabonu vas za 269 evrov na osebo popeljejo na 8-dnevno potovanje, ponudbo preverite TUKAJ.

Prvi dan: polet proti Antalyi

Let iz Ljubljane proti Antalyi. Po pristanku vas pričaka vaš vodnik. Sledi transfer do hotela in namestitev v hotelu na območju Kemerja ali Beleka.

Drugi dan: Myra

Zajtrk v hotelu. Ta dan se boste peljali ob obali, s katere se vam ponujajo čudoviti prizori. Kmalu prispete v Myro. Obiskali boste grobnice, vklesane v stene, ki so del fascinantnih znamenitosti Turčije. Pri Myri se nahaja cerkev sv. Nikolaja, kjer je sv. Nikolaj tudi pokopan. Nočitev na območju Mugle.

Tretji dan: Likija

Zajtrk v hotelu, nato se lahko podate na vožnjo z ladjico po dolini reke Dalyan. Dostop do plaže Iztuzu, tako imenovane ‘’plaže želv’’, ki je na samem koncu lagune, je mogoč le z ladjo. Sledi krajši postanek za kopanje, nato pa povratek proti obali. Z avtobusom vožnja nadaljujete proti Kusadasiju, kjer sta na območju Kusadasija predvideni naslednji dve nočitvi.

Četrti dan: Efez

Po zajtrku bomo obiskali antično mesto Efez, eno izmed največjih arheoloških izkopanin na svetu. Ohranjenost tega zgodovinskega mesta je izredna. Antikvitete čakajo na vas, da jih raziščete: agora oz. javni prostor, kjer se je odvijalo trgovsko in politično življenje, Artemidin tempelj, Celsusova knjižnica, kopališči, eno največjih gledališč tistega časa, aleja iz marmorja in še kaj.

Peti dan: Pamukkale

Zajtrk v hotelu, sledi vožnja skozi čudovito dolino Meander proti Pamukkalam, kar v slovenščini pomeni ‘’bombažni grad’’. Snežno bele terase iz apnenca se vidijo že od daleč. Ustvarja jih odtekajoča termalna voda, usedline pa nastajajo v obliki bazenčkov in so kot bela čipka, naravni čudež in prava paša za oči. Po prihodu v hotel boste imeli možnost kopanja v termalni vodi vašega hotela. Nočitev na območju Pamukkal.

Šesti dan: Hierapolis – Antalya

Ruševine znamenitega mesta Hierapolis se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je mogoče videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus nazaj v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi na območju Kemerja ali Beleka.

Sedmi dan: Antalya – slap Karpuzkaldiran

Po zajtrku sledi ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere. Med drugim boste lahko občudovali mestne znamenitosti: minaret Yivli Minare, stolp z uro na stari mestni trdnjavi, Hadrijanova vrata iz leta 130 p.n.št., pristanišče in najbolj ohranjen del mestnega obzidja. Center starega mestnega jedra, nekoč rimsko pristanišče, je danes marina iz katere potekajo ozke uličice s številnimi lokali, trgovinicami in manjšimi hoteli, ki so preurejene hiše še iz časa otomanskega cesarstva. Zaradi svoje lege v Sredozemlju, je turistično in kulturno središče tega območja. Med izletom boste imeli tudi številne možnost nakupovanja, še posebej nakita in usnjenih izdelkov po ugodnih cenah. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran.

Osmi dan: povratek domov

Zajtrk v hotelu. V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder boste pot nadaljevali proti domu.

Na pot se lahko za 269 evrov odpravite prek Megabona: Kupon je unovčljiv za potovanje od 29. novembra do 6. decembra 2018. Več o ponudbi preverite TUKAJ.

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

Dubaj: Neupravičena “ne morem si privoščiti” destinacija

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.