Azija je spet odprta za turizem! Kam lahko potujemo?

Dolgo smo čakali novico, da bomo spet lahko obiskali naše najljubše destinacije v Aziji! Topli dnevi, neskončne plaže, palme, mestni vrvež, ulična hrana in nora vožnja, prihajamo!

Azija je za turiste zaprta praktično že od samega začetka pandemije. Novica, da so nekatere azijske države spet odprte, je bila težko pričakovana. Spet bomo lahko obiskali mogočne templje, dinamične pokrajine in živahna mesta. Tu je seznam držav, ki jih (polno cepljeni turisti!) že lahko obiščejo:

Maldivi

Maldivi so za cepljene turiste odprti že dlje časa. Zaradi svoje strukture, v kateri je vsak otok izoliran od drugih, imajo Maldivi veliko prednost v varnosti pred okužbami in lahko nudijo povsem “normalno” počitniško izkušnjo. Pobeg v raj z belimi peščenimi plažami, pisanim morskim življenjem in nepremagljivimi sončnimi zahodi, je spet le nekaj klikov stran.

Turisti morajo za vstop v Maldive dokazati negtiven PCR test in podpisati obrazec o upoštevanju zdravstvenih ukrepov.

Nepal

Nepal se je za mednarodni turizem odprl šele pred kratkim. Spet se lahko podate na raziskovanje očarljive arhitekture doline Kathmandu in se podate na edinstvene sprehode po vznožju Himalaje. Obisk Nepala bo eden izmed najbolj izpopolnjujočih za vsakega obiskovalca.

Obiskovalci morajo predložiti negativen PCR test ali dokaz o polnem cepljenju. Obvezni so tudi turistično zavarovanje, turistična viza in obrazec za tuje obiskovalce.

Šrilanka

Pred pandemijo je bila Šrilanka ena najbolj priljubljenih azijskih turističnih destinacij. Kot dom eksotičnim živalim, čudovitim plažam in očarljivim mestecem, je ta “biser Indijskega oceana” idealna izbira za družinsko potovanje. S svojo raznovrstnostjo, ki vključuje plantaže čaja, riževa polja, hribovje, safarije, edinstvena mesteca, templje in peščene plaže, bo navdušila vsakega obiskovalca.

Obiskovalci morajo predložiti dokaz o negativnem PCR testu in polnem cepljenju. V državi še vedno veljajo nekatere omejitve, ki lahko vplivajo na potovanje. Preverite tukaj.

Tajska

Odprtje Tajske je bilo najtežje pričakovano. Tajsko lahko trenutno obiščejo le polno cepljeni obiskovalci iz 45. držav. Znana po rajskih plažah in živahnih mestih, bo navdušila vse, ki si od potovanja želijo veliko raznolikosti. Na Tajskem lahko namreč uživate na samotnih plažah Phuketa ali pa v živahnem mestnem vrvežu Bangkoka.

Obiskovalci morajo dokazati, da so polni cepljeni, dodatno predložiti negativen PCR test, opravljen tik pred potovanjem, in se testirati še ob prihodu na Tajsko. Ko ta zadnji test izkaže negativen rezultat, lahko obiskovalci začnejo s prostim raziskovanjem Tajske.

Združeni arabski emirati

Bi se odpravili po nakupih v nakupovalnem centru v Dubaju? Ali pa občudovali mogočen Abu dhabi? Bogata kulturna zapuščina, navdihujoča arhitektura in lepe plaže so razlog, da so Združeni arabski emirati ena najbolj glamuroznih in popularnih počitniških destinacij.

Obiskovalci morajo predložiti negativen PCR test in dokaz o polnem cepljenju.

Za turiste se bodo kmalu odprle tudi Japonska, Vietnam, Kambodža, Indonezija in Indija.

 

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Maldivi so najbolj iskana destinacija za potovanja po pandemiji

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.