Bohinj: Razvajanje v naravi, na bazenu in spaju

Bohinj je takoj za Bledom najbolj prepoznavno jezero pri nas, mi pa vas tja vabimo na kratek oddih.

Vsake toliko potrebujemo kratek pobeg v naravo, da se naše telo in um malce umirita, da se nadihamo svežega zraka in znebimo stresa. Na srečo imamo v SLoveniji neštete možnosti za rekreacijo med krošnjami dreves. V vročih mesecih je seveda najbolje, če se gibljemo v bližini vode, ki malce osveži temperature. Bohinj je gotovo ena izmed točk, ki je primerna za izlet skozi vse leto. Zato se tokrat odpravljamo v bližino jezera, v Bohinj Eco Hotel.

Nočitev s samopostrežnim zajtrkom za dve osebi z neomejenim vstopom v Vodni park Bohinj in savne za le 129 evrov rezervirajte tukaj!

Ste vedeli, da se v Bohinju nahaja ekološki hotel? Prvi te vrste pri nas je bil Bohinj Eco Hotel odprt že pred skoraj desetletjem. Njegove glavne prednosti so naravni materiali, iz katerih je zgrajen ter polnilne postaje za električne avtomobile ter ekološko kulinariko. Zdravje in dobro počutje sta tu postavljena na prvo mesto, hkrati pa je posebej pomembna tudi skrb za okolje.

Jezero, ki spada med najčistejša kopališča v Evropi

Bohinjsko jezero, ugnezdeno v usrčju Julijcev, je največje naravno jezero v Sloveniji. Ta skriti dragulj leži globoko v ledeniški dolini, stisnjeno med strma pogorja okoliških hribov in zelenih pašnikov. Čeprav naj bi imel kar 100 milijonov kubičnih metrov vode, Bohinjci pravijo, da je v njem vode le za en “škaf”, če je ta zadosti velik.

Sprehod okoli Bohinjskega jezera ali poležavanje ob njem je gotovo recept za popoln dan, zabava pa bo še večja, če si v Ribčevem Lazu izposodite kajak ali kanu ter se z njim spustite proti Bohinjski Bistrici po čudoviti strugi kristalno čiste Save Bohinjke. Tako boste zabavo združili z rekreacijo in nekaj naredili še za svoje telo. Večja bo družba, bolj bo zabavno, na koncu pa se lahko potopite še v poživljajoče mrzlo vodo, saj ob izposoji čolna dobite tudi neoprensko obleko, ki vas bo prijetno ogrela.

Si želite v Bohinj? Nočitev s samopostrežnim zajtrkom za dve osebi z neomejenim vstopom v Vodni park Bohinj in savne za le 129 evrov rezervirajte tukaj!

Preberite še:

Bohinjsko jezero v vrhu med najbolj čistimi kopališči

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.