Boljše kot ferrari? Futurističen luksuz na vlaku čez Japonsko

Kaj se zgodi, ko ima pri dizajniranju vlaka prste vmes Ferrarijev oblikovalec? Pokukajte v notranjost japonskega ultra luksuznega spalnega vlaka.

Vlak s suitami Shiki-Shima, ki bo potnike po tirih prvič zapeljal maja, svoje goste razvaja na dvo-, tri- ali štiridnevnih popotovanjih skozi vzhodno Japonsko, ki je polna osupljivih razgledov in barvitih kulis.

Vlak na enem potovanju sprejme skupno 34 gostov in ima 10 vagonov v dveh nadstropjih. Dva sta namenjena opazovanju okolice, saj imata futuristične steklene stene, ki ponujajo izjemne razglede, šest vagonov je namenjenih 17 zasebnimi suitami, kjer petični gostje tudi prenočijo – vsaka sprejme po dva gosta. V suitah so udobne postelje, omare za vašo prtljago ter kopalnica. Na voljo sta tudi deluxe in shiki-shima suiti, ki se razlegata čez dve nadstropji in nudita še več zasebnega prostora, pa tudi masažno kad.

Na vlaku so še skupni salon z dobro založenim barom in restavracija, kjer bodo za gurmanske presežke skrbeli kulinarični mojstri, ki bodo v svoji kuhinji uporabljali sveže sezonske japonske sestavine. Menije bodo prilagajali tudi glede na kraj, skozi katerega bodo potovali.

Pri oblikovanju je imel prste vmes avtomobilistični poznavalec, ki stoji za številnimi modeli poršejev, ferrarijev in maseratijev – Ken Kiyoyuki Okuyama.

In koliko boste odšteli za potovanje v slogu? Za zgolj dvodnevno popotovanje bi za dve osebi za klasično suito odšteli 500,000 yenov – 4200 evrov, medtem ko bi vas prestižnejša suita v dvojini stala 700,000 yenov – 5900 evrov. Cene so precej višje, če potujete sami – 6300 evrov za dvodnevno potovanje v osnovni suiti in 8800 za luksuzno suito.

Foto: Jre-cruisetrain.com

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.