Čisto morski recept: marinirane sardele

Poletje je na vrhuncu, vonj morja vzbudi željo po osvežitvi, senca borovcev pa vabi k ležernemu preživljanju prostega časa. Popolno poletje pa postane tudi z odlično morsko hrano.

Zate imamo recept, s katerim boš okusil morje na najboljši možen način. Recept je povsem enostaven, količin ne bomo pisali, saj sam najbolj veš, koliko boš pojedel, poleg tega pa so najboljše jedi tiste, ki jih ustvarjamo po občutku in lastnem okusu!

Marinirane sardele

Potrebujemo

–    Sardele ali inčune (nujno sveže)
–    Limone
–    Olivno olje
–    Sol
–    Poper
–    Mediteranske začimbe (po želji)

sardele_shutterstock_374843371

Že iz naštetih sestavin lahko sklepaš, da je recept izjemno enostaven. Je pa nujno, da na tržnici dobiš res sveže ribe. Te očistiš in narediš fileje. Preliješ z limono, fileji naj plavajo v limoninem soku. Pusti, da se sardele marinirajo vsaj dve uri. Seveda v hladilniku!

Po dveh urah odlij limonin sok, sardele posoli in popopraj. Po želji dodaj še mediteranske začimbe, rožmarin bo šel odlično zraven in prelij z olivnim oljem.

In to je to! Ne, nismo pozabili na žar, pečico ali ponev. Začuti morje in marinirane sardele seveda pojej surove.

Dober tek!

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.