Dalmacija: Bi upali na sprehod po steklenih tleh na robu prepada?

Dalmacija nas vedno spomni na ene najbolj idiličnih plaž, odlično kulinariko, nasmejane lokalce in ležeren hedonističen oddih. Zdaj se lahko tam pohvalijo tudi z nečim, kar vam zna pospešiti utrip srca.

Dalmacija ima novo znamenitost, ki bo navdušila predvsem ljubitelje adrenalina, višine in imenitnih razgledov. V naravnem parku gorovja Biokovo nad hrvaškim turističnim mestom Makarska so pravkar slovesno odprli razgledno ploščad. Je v obliki podkve in ima steklena tla, tako, da se sprehajate skoraj po zraku. Od Makarske je oddaljena približno 30 kilometrov po asfaltirani cesti, ki vodi še naprej do najvišjega vrha Biokova sv. Jura, ki meri 1762 metrov.

Skywalk Biokovo: Sprehajališče v oblakih, ki jemlje dih

Skywalk Biokovo najdete v jugozahodnem delu naravnega parka Biokovo na lokaciji Ravna Vlaška, neposredno ob informativnem centru parka. Prvo “sprehajališče v oblakih” na Hrvaškem se ob robu prepada dviga na višini 1228 metrov. S ploščadi se ponuja pogled na morje in stene Biokova s ptičje perspektive.

Postavili so tudi geološki stolp, ki predstavlja tridimenzionalni presek kamnitih sten, ki so oblikovale gorovje Biokovo. Predvidena je tudi ustanovitev izobraževalnega središča, ki bo obiskovalce seznanilo z geologijo, zemljepisnimi značilnostmi, rastlinskim in živalskim svetom ter mitologijo tega dela dalmatinskega zaledja.

Razgledna ploščad je le začetek projektov

Razgledno ploščad so začeli graditi lansko jesen, stala pa dober milijon evrov. Sprehajališče v oblakih je del projekta Novi Adrion – Spodbujanje trajnostne rabe naravne dediščine naravnega parka Biokovo, ki je namenjen ureditvi celotne turistične infrastrukture ob lokaciji Ravna Vlaška. Napovedali so tudi gradnjo žičnice Makarska-Biokovo.

Poleg tega naj bi za sprehajalce in kolesarje uredili staro 32-kilometrsko biokovsko cesto iz 19. stoletja, ob kateri bodo uredili počivališča in prostore za piknike z mizami ter parke za otroke. Pot bodo opremili tudi panoramskimi teleskopi. Načrtujejo tudi nakup dveh posebnih avtobusov in več navadnih ter električnih koles a sledilcem GPS, ki bodo na voljo obiskovalcem. Celoten projekt naj bi končali prihodnje leto.

Ne spreglejte: Odlična ponudba nastanitev v Dalmaciji vas čaka TUKAJ.

Video sprehoda v oblakih si oglejte na spodnji povezavi:

Biokovo SKYWALK 2020.

Samo jedna riječ… only one word SKYWALK, soon opening skywalk on Biokovo 😍😍😍😍😍😍😍 #skywalk #skywalkbiokovo #biokovo #heaven #walkonthinglass #glasswalk

Objavil/a Cro Drone dne Ponedeljek, 22. junij 2020

Foto: Park prirode Biokovo, Skywalk Biokovo

PREBERITE ŠE: Severna in srednja Dalmacija: Seznam najlepših plaž, ki navdušujejo

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.