Romantična Opatija: Obmorsko mesto vil, parkov in design hotelov

Opatija: Privoščite si prestižen wellness oddih ob morju, ki vam ne bo izpraznil denarnice!

Bi si mislili, da je Opatija mesto z najdaljšo turistično tradicijo na hrvaški rivieri? Zaradi svoje odlične lege med morjem in gorami namreč privablja turiste že od 19. stoletja. Polna zelenja, vrhunskih hotelov in modernih lokalov, predvsem pa lepih plaž ob čistem morju, ostaja klasika zvestih obiskovalcev, ob enem pa postaja novo trendovsko letovišče mladih urbanih hedonistov. Če še niste prepričani, da je Abazzia, kot ji pravijo Italijani, odlična destinacija za vaš spomladanski morski oddih, navajamo razloge, ki vas bodo prepričali, da v tem elegantnem mestecu preživite vsaj en vikend. Prihajajoči krompirjevi prazniki s seboj prinašajo podaljšan vikend – kot naročen za jesensko razvajanje!

Večerni sprehodi ob morju so nekaj najbolj sproščujočega in Opatija slovi po svoji idilični 12 kilometrski poti, imenovani Lungomare. Svetujemo, da avto pustite v ljubki ribiški vasici Volosko in začnete svoj sprehod proti centru mesta. Prijetno rekreacijo lahko ob vrnitvi v stilu zaključite tam, kjer ste začeli, v slavni restavraciji Le Mandrać.

lungo

Stari del mesta je znan po svoji očarljivi arhitekturi, saj je bila Opatija priljubljena letna destinacija avstro-ogrskih vladarjev, ki so si tu gradili bogate pisane vile, večina katerih je danes spremenjenih v romantične butične hotele. Mejnik v turizmu predstavlja Villa Angiolina, ki jo je leta 1844 za svojo ljubezen dal zgraditi Ignio Scarpa, pred njo pa leži najbolj znan park v Opatiji.

Kaj morate poskusiti?

Za zajtrk TripAdvisor priporoča ljubko deli trgovinico z zdravo prehrano Dalla Nonna. Za najslajše slaščice pa priporočamo kavarno Wagner, ki jo najdete na čudoviti terasi v bližnjem hotelu Milenij.

omillll

omilenijj

Omilenij

Česa ne smete izpustiti?

Če spadate med navdušence nad dizajnom, morate obvezno na koktajl ali dva v lokal Design hotela Royal in hotela Continental. Tu boste zagotovo v objektiv ujeli nešteto lepih fotografij za svoj Instagram.

om

Seveda pa je bistvo našega prihoda morje. Najbolje ga boste doživeli na prenovljeni Lido plaži – Lido Beach Resort – pravi oazi ob morju v središču mesta. Bazen, koktajli in ležalniki… Pravi kraj za odklop, tudi, ko morje še ni dovolj toplo za skok v vodo.

oma

Nadvse spočiti se boste vrnili tudi z divje skrite plaže Brseč, do katere se boste morali zapeljati kakšnih 10 minut iz mesta, v bližini pa se nahaja tudi naravni park Učka, ki je pravi raj za spomladansko pohajkovanje.

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

učka

Preberite še: Rebeka Dremelj: »Prav vsi letošnji dopustniški načrti so se mi izjalovili.«

Foto: zbirka hotelov, Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.