Rebeka Dremelj: »Prav vsi letošnji dopustniški načrti so se mi izjalovili.«

Leto 2020 nam kar pošteno meša štrene in redko kateri načrt, ki smo si ga zamislili v januarju, je tekom leta ostal nespremenjen. Tudi Rebeka Dremelj je morala svoje letos pošteno spremeniti.

Le redki ne poznajo simpatične pevke Rebeke Dremelj, s katero smo klepetali že lansko leto, a takrat smo se z njo pogovarjali o potovanjih v bolj oddaljene kraje. Zaupala nam je, da z družino vsako poletje tradicionalno počitnikujejo na Maldivih, ker pa letos to ne bo iznajdljivo, nas je zanimalo, kje je v naši bližini našla alternativo tem čudovitim otokom.

Letos bomo tudi svetovni popotniki dopustovali malo bližje domu. Kakšni so vaši popotniški načrti za letošnji dopust?

Prav vsi letošnji dopustniški načrti so se mi izjalovili. Ravno čez dva dni bi mogli z družino poleteti na Maldive, ki smo jih rezervirali že pozimi. To seveda letos odpade, tako, da smo na vrat na nos namesto tega za deset dni rezervirali počitnice na hrvaški obali. Vzeli pa si bomo tudi kakšen dan za izlet in odkrivanje Slovenije.

Se vam zdi, da dobro poznate njene skrite in manj skrite kotičke?

Lahko bi rekla, da jih ne poznam najbolje. Videla sem že skoraj vsak kotiček Slovenije, a ugotavljam, da je še nisem dodobra raziskala. To sem ugotovila sploh pred dnevi, ko mi je Mojca Mavec za moj portal Nepremagljiva.si, pripravila razglednico iz Ljubljane in Blegoša. Skozi video sem ti dve destinaciji odkrila na čisto nov način in moram ju ponovno obiskati z vso družino. Pa sem res mislila, da dobro poznam Ljubljano!

Kam se z družino najraje odpravite na izlet?

Obiskali smo že skoraj vse turistično zanimive kraje v Sloveniji, zelo me je navdušila na primer Velika planina, kjer smo najeli kočo. Zelo radi pa imamo tudi slovenska jezera – Bohinj in Bled, seveda. Ker sem zaradi narave dela veliko z doma, se sicer običajno med vikendi najraje skupaj družimo doma. Si pa vzamemo čas za kakšno Kekčevo deželo, Trento …

Kateri del Slovenije poznate kot svoj žep?

Mislim, da ni kraja v Sloveniji, ki ga še nisem obiskala, najbolje pa seveda poznam svoj kraj. Z družino namreč živimo v Brežicah in toplo vas vabim, da pridete kakšen vikend raziskovat naše štajersko dolenjske konce.

Kaj priporočate, da si ogledamo pri vas?

Mi se za vikend z otroki radi odpravimo na spust s kanuji po reki Krki. Najamemo čolne, jih napolnimo s hrano in pijačo ter se odpravimo na izlet. Tak spust traja tudi do pet ur. Najbolj seveda uživajo otroci, ki veslajo, se kopajo, pojejo … Končna destinacija pa je seveda piknik na kopnem. Tak izlet toplo priporočam, vso opremo si je mogoče izposoditi tukaj, sicer pa je voda mirna in nizka, zato je spust povsem varen in starše ohrani pri mirnih živcih.

Kje se hladite v teh vročih dneh?

Doma imamo pred hišo bazenček, tako, da se osvežimo kar tam, sicer pa me navdušujejo jezera in kot sem že omenila, Krka.

Kakšen je za vas najboljši dopust ali pa izlet?

Najpomembnejša je dobra družba! Sicer pa pri izletih ne kompliciram. Dobro je, da ima destinacija kakšne animacije za otroke. Igrala, delavnice … In da je v okolici kaj dobrega za pojesti.

Katera tradicionalna slovenska jed vam je najbolj pri srcu in kje si jo najraje privoščite?

Zelo mi je pri srcu orehova potica, ki jo pripravi moja mama. Sicer pa zelo radi jemo v naših koncih, v gostilni Debeluh v Brežicah, ki jo toplo priporočam. Letos smo si sicer želeli, da bi dobil kakšno Michelinovo zvezdico, a še ni prišel na vrsto. Morda v naslednjem krogu.

Se bodo po koncu krize vaše popotniške navade in želje kaj spremenile?

Ne morem reči, da me je korona ravno zaznamovala, zagotovo pa me je spomnila, da moramo nekatere stvari v življenju bolj ceniti. V tem obdobju smo morali dneve preživeti brez družbe in ugotovili, da stik s prijatelji ni samoumeven. Zdravja pa tako in tako že dolgo ne jemljem kot nekaj samoumevnega. Bilo je precej specifično obdobje, sem pa ugotovila predvsem, da ne rabim veliko. Potrošništvo mi je postalo popolnoma nepomembno, dokler sta pri hiši moka in voda, bomo kruh že spekli. Seveda pa upam, da bomo kmalu spet lahko potovali.

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Preberite še: Rebeka Dremelj: “Maldivi nikakor niso nedostopna destinacija, le potovanje je treba skrbno načrtovati.”

Foto: Arhiv Rebeke Dremelj

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.