Najlepše naravne plaže na jadranski obali, ki jih morate doživeti

Ko slišimo besedi rajska plaža, si kaj hitro v misli prikličemo obalo Kostarike, Filipinov ali Balija, a za čudovite plaže v resnici ni treba tako daleč. Kristalno čisto modro morje, bele kamenčke in rajske plaže najdemo tudi ob Jadranu. Izbrali smo osem plaž, ki jih lahko obiščemo že ta vikend.

Na tej povezavi pa poiščite ugodne ponudbe hotelov in apartmajev na Hrvaškem! plaže

#1 Lubenice, Cres plaže

Do čudovite plaže s kamenčki se bo potrebno spustiti po hribu navzdol pod vasjo Lubenice. Ves trud hoda bo poplačan, ko boste zagledali kristalno čisto turkizno modro vodo. plaže

#2 Sakarun, Dugi Otok plaže

Dugi otok slovi po kristalno čisti vodi in toplo priporočamo, da ga raziščete še letos, če ga do sedaj še niste.

#3 Zlatni Rat, Bol, Brač

Zlatni Rat spada med ene najlepših plaž na Jadranu. Med sezono se tu sicer tre turistov, a morje je zares kristalno čisto. plaže

#4 Skrivena Luka, Lastovo

Lastovo spada pod županijo Dubrovnik – Neretva. Pod njo spada kar 46 otočkov, celotna pokrajina pa šteje le 792 prebivalcev.

#5 Proizd, Korčula

Eden najlepših zalivov Korčule je Proizd, kjer lahko zaplavate v kristalno čisti vodi in uživate ob petju škržatov na vročem soncu.

#6 Plaža Blaće, Limuni, Mljet

Mljet je izredno lep otok ter znan predvsem po svojem jezeru v notranjosti. Plaža Blaće pa je ena izmed najbolj priljubljenih na tem otoku.

#7 Kraljičina plaža, Nin

Že ime pove, da ne gre za običajno plažo. Njena posebnost je precej plitka voda, tako, da je odlična za učenje plavanja otrok.

#8 Rt Kamenjak, Istra

Lepih plaž pa ne najdete le v Dalmaciji. Tudi bližje, v Istri, je mogoče najti čudovite kraje za kopanje. Slovenci nadvse radi zahajamo na Rt Kamenjak, kjer klifna obala omogoča tako platformo za poležavanje in sončenje, kot tudi za skakanje v vodo in adrenalinske vragolije.

 

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Preberite še: Ta hrvaški otok so v tujini mediji označili za magičnega

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.