Ta hrvaški otok so v tujini mediji označili za magičnega

Ta hrvaški otok naj bi bil najlepši, so navdušeni tuji mediji. Ste ga sami že obiskali?

Počitnice na sosednjem Hrvaškem so za Slovence nekakšna klasika. Potovanje na hrvaški otok pa je za turiste z drugih koncev sveta prava eksotika. Hrvaška tako postaja vse bolj priljubljena turistična destinacija. Kako tudi ne bi bila, ponuja namreč neskončne plaže, čudovita mesta in neštete možnosti za rekreacijo, kulinarično uživanje ali le miren oddih.

Hrvaški otoki se vse višje uvrščajo tudi na svetovnih lestvicah najlepših destinacij sveta. Nedavno pa je nadvse priljubljen turistični portal Travel+Leisure enega izmed njih označil za magičnega. Govorimo o Šolti, ki je tuje novinarje naravnost prevzela.

Čudovita Šolta

“Tu boste našli prikupne speče ribiške vasice, lene plaže in neštete možnosti za rekreacijo na prostem,” navaja portal. “Da sploh ne omenjamo mediteranske kulinarike, ki je na otoku na res vrhunskem nivoju,” nadaljujejo hvalospev Šolti.

Šolto primerjajo z grškim otokom Patmos, ki je nadvse priljubljena dopustniška destinacija, pišejo pa tudi, da se otok povsem razlikuje od Hvara. Tudi slednji je namreč v tujini precej priljubljen. Celo toliko, da na otoku počitnikujejo holiwoodske zvezde in najbogatejši prebivalci našega planeta!

Tuje novinarje je Šolta očarala predvsem s svojo mirnostjo in avtentičnostjo, navdušeni pa so tudi nad aktivnostmi, ki jih lahko tam počnete. Če boste letos tudi vi odpotovali na Šolto, priporočamo, da se preizkusite v proizvodnji medu, se udeležite delavnice opazovanja lokalnih ptic, preverite, kako je videti proizvodnja oljčnega olja in še in še. Seveda pa ne pozabite poizkusiti lokalnih morskih dobrot!

Vas je premamila Šolta? Rezervirajte si nepozaben oddih po ugodnih cenah na čarobnem otoku. Kliknite tukaj! 

Če pa se ne boste odločili za Šolto, na Vandraj priporočamo tudi druge hrvaške otoke:

Jadranski otoki – znane in manj znane oaze za sanjske počitnice

Foto: Unsplash

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.