Tako izgubljate denar pri rezervaciji hotelov

Se vam zdi cena hotela predraga? Preverite načine, kako izgubljate denar pri rezervaciji.

Spletnih strani, preko katerih lahko rezerviramo hotel, je danes neverjetno veliko, a v resnici ne zagotavljajo vse ugodnega nakupa. Ko iščemo prenočišče na izbrani destinaciji, lahko prihranimo veliko denarja, danes pa naštevamo napake, ki jih ne smete zagrešiti, če ne želite zapravljati po nepotrebnem. Na denar moramo biti pač pozorni.

Posredna rezervacija denar

Seveda je lažje iskati nastanitev na spletni strani, ki vam ponuja več hotelov hkrati. A ko se odločite za enega, je najbolje, da ceno hotela preverite še na spletni strani hotela. Marsikdaj vam bodo namreč druge spletne strani zaračunale visoko provizijo. Tako boste denar praktično podarili.

Parkirišče denar

Cena hotela je morda ugodna, a marsikdaj se zgodi, da doplačilo za parkiranje avtomobila sega v višave. Zato vedno preverite alternativne možnosti parkirišč za vaš avto, saj se tako ne boste zgrozili ob ceni, ki vam jo bodo na račun napisali ob check-outu.

Programi ugodnosti

Če veliko potujete, priporočamo, da se včlanite v katerega izmed programov ugodnosti. Verige hotelov namreč nagrajujejo svoje stranke za redno koriščenje njihovih storitev. Če boste eni izmed verig lojalni, boste deležni marsikatere ugodnosti. Denar.

Nekoriščenje ugodnosti Denar.

Ugodnosti, ki vam jih ponujajo hoteli, tudi izkoristite. Nikar ne ignorirajte nasvetov, akcij in bonusov, ki vam jih ponujajo hoteli. Seveda vedno preberite drobni tisk in se pozanimajte o pogojih, a marsikdaj boste presenečeni, koliko boste prihranili.

Prezgodnja rezervacija

Tako kot pri letalskih kartah tudi pri rezervaciji hotelov pomembno vlogo pri ceni igra čas. Nikar ne bodite prezgodnji, seveda pa tudi ne prepozni. Spletna stran Insider priporoča, da svojo sobo rezervirate 10 dni pred odhodom, saj takrat večina hotelov zniža cene sob, da ne bi te ostale prazne. Denar.

Plačevanje za stvari, ki jih ne boste uporabili

Seveda se sliši super, če v hotelu lahko koristite fitnes, dokupite nego obraza in podobne storitve. A bodite prepričani, da jih boste tudi v resnici koristili. Če boste hotel uporabljali le za spanje, čez dan pa se boste potikali po plaži ali mestu, nikakor ne plačujte za nadvse luksuzen hotel. Denar boste tako vrgli stran.

Alternative

Hoteli so ustaljena praksa, a marsikdaj lahko prespite tudi drugje. Preverite AirBnb ter podobne spletke, ki ponujajo alternativne nastanitve, marsikdaj pa vam bodo z ugodnimi paketi postregle tudi spletne strani kot je Megabon.

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Foto: Unsplash

Preberite še: Plaža, kjer se okoli vas sprehajajo plamenci

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.