Rebeka Dremelj: “Maldivi nikakor niso nedostopna destinacija, le potovanje je treba skrbno načrtovati.”

Maldivi že desetletja veljajo za eno najbolj vročih počitniških destinacij, a kljub temu se še vedno le redki lahko pohvalijo z njihovim obiskom. Sanjski otoki, ki jih povezujemo z rajskimi plažami in poročnimi potovanji pa so v resnici vsako leto bolj dostopni. Tja se zadnja leta zelo rada na dopust odpravi tudi Rebeka Dremelj s svojo družino. Zato smo jo povprašali po njenih izkušnjah.

Rebeka se je z Maldivov vrnila prejšnji ponedeljek, kjer je z družino dopustovala že tretje leto. »Ker imam dve majhni hčerki, Šajano, ki bo letos dopolnila sedem let in Sio, ki je stara dve leti in pol, mi je pomembno, da je okolje primerno za otroke. Letos smo dopustovali v resortu Sun Island. Ta je še posebej primeren za družine. Maldivi so namreč sestavljeni iz množice otokov in vsak izmed njih ima svoje posebnosti. Večina resortov na njih je namenjenih parom. Sun Island pa je odlična destinacija za družine. Ima hišice na plaži, tako, da lahko otroci ves dan plavajo in se igrajo,« pove pevka. Maldivi. Mi.

Povprašali smo jo, kako potekajo njihovi dnevi na družinskem dopustu. »Ker sta moji hčerki še majhni, čez dan potrebujeta počitek. Ker smo bili nastanjeni v hišici, ki je od obale oddaljena le šest metrov, smo lahko s časom prosto razpolagali. Sia je na primer lahko spala v sobici, Šajana pa se je med tem igrala na plaži in kopala v oceanu. Tako sem lahko hkrati pazila na obe. Prav tako imajo na otoku nešteto možnosti za športne aktivnosti in animacijo otrok. Tako sem imela lahko tudi sama nekaj časa zase. Pomembno mi je, da vsak družinski član najde nekaj zase. Tu na Maldivih nam nikoli ne zmanjka idej, kaj početi,« razloži Rebeka.

View this post on Instagram

Moja mala ribica, med ribicami! 🐟🐠🦈

A post shared by Rebeka Dremelj (@rebekadremelj) on

Nočni let hitro mine

Do Maldivov boste sicer v povprečju potovali okoli 10 ur. »Na Maldive smo seveda potovali z letalom. Potovali smo iz Ljubljane preko Istanbula. Hčerki sicer radi potujeta z letalom in s tem nikoli nisem imela težav. A vseeno toplo priporočam, da se, sploh če potujete z otroki, odločite za nočni let. Tako potovanje najhitreje mine, ker lahko na letalu mirno spite. Potovali smo 10 ur in minilo je kot bi mignil,« pove pevka.

Zanimalo nas je, kaj je dobro vedeti, preden se odpravimo na sanjske otoke. »Treba je vedeti, da Maldivi nikakor niso nedostopna destinacija. Potovanje tja je treba le skrbno načrtovati,« razloži Rebeka. »Ker se nahajajo na drugem koncu sveta, je treba malce gledati tudi na vreme. Najboljši termin za obisk je sicer v zimskih mesecih, med decembrom in marcem. A tudi poleti se da. Monsunsko obdobje ne pomeni, da bo cele dneve deževalo. Mi smo imeli letos en deževen dan. A to pomeni, da je deževalo dobro uro in ker je bilo zunaj še vedno 36 stopinj Celzija, nam ni bilo nič hudega,« se zasmeji naša sogovornica.

Sonce je tam malce drugačno

»Tudi sonce je tam »malce drugačno«, žarki so močnejši, zato je potrebna uporaba močnejše sončne kreme. Mi smo se ves čas mazali z zaščitnim faktorjem 50, na Maldivih pa boste na policah našli celo zaščitni faktor 100. Lansko leto smo imeli faktor 30 in je Šajano kar malo opeklo, saj so sončni žarki tako močni. Letos smo tako veliko bolj pazili. Za otroke priporočam tudi uporabo zaščitnih kopalnih majic,« opozori Rebeka.

Na katerega izmed maldivskih otokov pa je najbolje odpotovati? »Vsak otok je malce drugačen. Za katerega se boste odločili, je seveda odvisno, kaj pričakujete od svojega dopusta. Nekaj resortov je odličnih za družine, večina pa je namenjenih parom. Od tega, kaj ponuja posamezen otok, je seveda odvisna tudi cena dopusta,« razloži sogovornica. Sicer pa je Maldive vedno dobro rezervirati kar nekaj časa v naprej, saj so cene tako bistveno nižje. »Mi smo letošnji julijski dopust rezervirali že v januarju,« pove.

Raj na zemlji

Maldivi so torej tako kot za mnoge, tudi za Rebekino družino pravi raj na zemlji. Kaj pa slabe izkušnje? »Zaenkrat nismo imeli nobene slabe izkušnje. Enkrat je Šajano sicer ugriznila ribica in takrat me je precej zaskrbelo. Da bi se z njimi lahko fotografirali, smo jim namreč metali kruh in ko je ena izmed njih skočila iz vode, je Šajanin prst zamenjala za košček kruha,« se spominja Rebeka. »V strahu pred kakšno zastrupitvijo smo jo takoj peljali do lokalnega zdravnika, a se je le zasmejal, da tu živali niso nevarne ali strupene,« pove sogovornica.

Rebeka je nad Maldivi popolnoma navdušila tudi s fotografijami na svojem Instagramu. In ker se bo marsikdo v kratkem gotovo tudi sam odpravil tja, nas je zanimalo le še, kaj spakirati s seboj. »Ker je tukaj res poskrbljeno za vse, mi s seboj nikoli ne vzamemo veliko prtljage. Dneve tako ali tako preživimo v kopalkah. Oblečemo se le, ko gremo na kosilo ali večerjo, sicer pa ne potrebujete ničesar,« razloži pevka. »Moram pa priznati, da odkar imam otroke, na potovanja vedno s seboj vzamem tudi »potovalno lekarno«. Tako imamo s seboj za vsak primer vedno zalogo zdravil, če bi šlo karkoli narobe,« še pove Rebeka.

Foto: Arhiv Rebeke Dremelj

Preberite še: Nika Matoh in Aleš Abram: “Po letih potovanja sva srečna, da sva rojena v Sloveniji.” #intervju

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.